Print Friendly and PDF Min paleo verden: februar 2015

tirsdag den 17. februar 2015

Kanelsnegle muffins

Det der med kanelsnegle, er noget jeg egentlig helt har opgivet at lave på stenaldermanér. Der findes masser af opskrifter derude, men jeg har aldrig været super begejstret når jeg har kastet mig over dem.

Så istedet har jeg nu lavet en muffin, som giver associationer til kanelsneglesmagen, og det er altså slet ikke dumt :)

Jeg kommer også lidt til at tænke på brunsviger, og hvis man udelader kanel, så kan man godt kalde det en brunsviger muffin, og det bliver det jo bestemt ikke dårligere af :)


Jeg har taget udgangspunkt i min egen gamle opskrift på muffins.

Du skal bruge: (6 muffins)
- 2 æg
- 1 banan
- 25 g. kokosfibre
- ½ spsk. palmesukker/kokossukker
- ½ tsk. natron + 1 tsk. citronsaft 
- Et godt drys vanillepulver
- Et nip salt

Topping/"remonce"
- 25 g. smeltet klaret smør, eller kokosolie
- 20 g. palmesukker/kokossukker
- 1½ spsk. kanel

Glasur:
- Kokossmør
- Kakao


- I en foodprocessor eller blender, køres æg og banan jævnt.
- Tilsæt nu resten af ingredienser, og kør igen jævnt.
- Lad dejen stå og hvile, imens du laver toppingen:

- Det smeltede fedtstof røres sammen med palmesukker og kanel.

- Fordel nu halvdelen af dejen i 6 muffinsforme. (Jeg bruger silikoneforme) Smør formene med lidt kokosolie, hvis du har erfaring med at dejen ellers hænger fast.
- Fordel halvdelen af toppingen ovenpå dejen i de 6 forme.
- Fordel den sidste halvdel af dejen i formene.
- Slut af med at fordele resten af toppingen ovenpå dejen.
- Med en tandstik eller lignende, rører du lige rundt et par gange i hver form, for at fordele toppingen en smule.

Bag ved 200 grader (jeg bruger varmluft) i ca. 15 minutter.


Når dine muffins er afkølede kan du give dem en klat glasur:
- Blødgør kokossmørret. (jeg bruger bare mikroovn, men vil du ikke det, kan du sænke glasset ned i varmt vand til smørret bliver blødt)
- Til hvid glasur bruges bare ren kokossmør.
- Til brun glasur røres kokossmør med en lille smule kakaopulver.


Så er der kun tilbage at sætte tænderne i dem :)


Dejen her kan nemt trylles om til alle mulige andre smagsvarianter. Her har jeg fx. lavet en citronmåne ved at tilsætte revet skal fra 1 citron til dejen, og så bage den som en halvmåne. Glasuren er kokossmør med et lille nip gurkemeje for farvens skyld.
Man kunne selvfølgelig også bare lave citronmuffins, men nu skulle den altså ligne den variant man kender :)



Bloggen er også på Faceboook.