tag:blogger.com,1999:blog-4009172476403467962024-02-02T10:59:34.105+01:00Min paleo verdenInspiration til det moderne stenaldermenneskeLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.comBlogger121125tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-46905404003725288982016-03-05T15:45:00.000+01:002016-03-05T15:45:09.056+01:00Tak for nuEfter over 3 år med paleo-kost, som jeg har været utrolig glad for, har jeg besluttet at tage min kost i en anden retning.Derfor vil der ikke komme flere nye opskrifter på denne blog. Jeg sletter naturligvis ikke bloggen, så I kan stadig finde alle opskrifter, og benytte jer af dem :)Tak til alle læsere, både her, på Facebook og på Instagram. Det har været sjovt at udvikle opskrifter, fotografereLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-12381862659486721882016-01-31T10:46:00.000+01:002016-01-31T10:46:25.293+01:00Bananbrød(Scroll down for recipe in English)Ja, vi danskere ville nok nærmere kalde det her for en banankage, men det lyder bare sundere at kalde det et brød, ikke? ;)Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er klar over forskellen på bananbrød, og banankage, men det er jo også ligemeget, så længe det smager godt. Og det gør det :)Dejen til bananbrødet er en variation af den alsidige plantainbrøds-dej. Det er Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-72271721095065947512016-01-19T16:19:00.000+01:002016-01-20T14:01:47.993+01:00Plantainbrød - version 2.0(Scroll down for recipe in English)Jeg har jo allerede en opskrift på plantainbrød, men jeg har forbedret opskriften en lille smule, så den nu er endnu bedre :)Det er det paleobrød jeg bager allermest, fordi det bare er helt genialt, og ikke er fyldt med nødder.(Læs evt. lidt mere om, hvad plantain er for en størrelse i ingredienslisten)
Du skal bruge:- ½ grøn medium/stor plantain- 3 æg- 25Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-66095998303031952662016-01-12T15:22:00.000+01:002016-08-16T12:11:59.061+02:00Sød græskarsuppe
(Scroll down for recipe in English)Vintertid er suppetid, men den her græskarsuppe har jeg givet et twist, for det er nemlig en sød suppe.Jeg er tosset med at spise den til morgenmad, som en god erstatning for grød. Også lækker som mellemmåltid, eller måske endda dessert.Hvis du følger mig på Instagram, hvor jeg er meget aktiv, har du set mange billeder af denne suppe. Nu er det vist tid Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-17358724467794537442015-08-30T11:08:00.000+02:002015-08-30T11:08:34.452+02:00StudenterbrødMine yndlings bager-kager har altid været alt der har med romkugler/trøfler, studenterbrød og træstammer at gøre. Som barn blev mange af lommepengene brugt hos bageren på trøfler (som romkugler hedder her i Jylland) og studenterbrød, som dengang kostede sølle 2 kr. Ak ja, det var tider :)Jeg er lettere stolt over denne opskrift, som jeg synes rammer både smag og konsistens på barndommens elskede Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-71345431242553699992015-06-20T10:33:00.000+02:002015-06-20T10:33:38.420+02:00KyllingeburgerEfter den bragende succes med kyllingepizzaen, blev jeg inspireret til at bruge samme princip til at lave den ultimative kyllingeburger.Den er nu en realitet :)
Der er ikke så meget decideret opskrift over den her, for det er faktisk såre simpelt :)Istedet for brød, har jeg simpelthen bare brugt kylling. Præcis som jeg gjorde til kyllingepizzaen.Sådan gør du:- Smid noget kyllingebryst, eller Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-29605899057706787392015-06-15T12:24:00.000+02:002015-06-15T12:24:31.040+02:00Snickers bidderSnickers var altid min favorit chokoladebar, fordi jeg elsker peanuts. Men ak, ingen peanuts på paleo :( Men fortvivl ikke, for disse snickers-bidder er selvfølgelig uden peanuts, men absolut velsmagende, og får dig til at glemme alt om peanuts :)
Istedet for peanuts, bruger jeg saltede cashewnødder. Så det er det første du skal have lavet, og det er nemt :)Til bidderne skal du kun bruge 50 g. Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-91400520236532103672015-06-08T12:39:00.001+02:002016-01-13T01:19:32.408+01:00Blomkålspandekager(Scroll down for recipe in English)Det er længe siden der har været en blomkålsopskrift her på siden. Det råder jeg bod på nu, med disse skønne pandekager :)Jeg elsker når man kan få sneget grøntsager ind de mærkeligste steder, og det er lige præcis det jeg har gjort her.
Du skal bruge: (til 4 små pandekager, eller 2 store)- 2 æg- 2 tsk. kokosfiber- 100 g. tilberedt og afkølet (ukrydret) Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-4331707089793272132015-06-04T11:03:00.000+02:002016-01-13T02:36:50.290+01:00Wrap(Scroll down for recipe in English)Det er altid dejligt, at rulle alt muligt ind i en wrap, og det gør jeg tit. Følger du med på Facebooksiden har du nok set mine wraps en del gange. Nu synes jeg det var på tide, at lave en rigtig opskrift, istedet for at skrive den på Facebook hver gang.Jeg er blevet inspireret af denne opskrift.
Du skal bruge: (til 1 stor wrap)- 160 g. rodfrugt (pastinak, Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-29608873672409886832015-05-30T10:56:00.000+02:002015-06-04T10:58:25.656+02:00Chokolademousse
Det her er måske verdens sundeste chokolademousse. Det er ihvertfald verdens enkleste. Så enkel, at jeg ikke engang vil komme med nogle nøjagtige mål. Men frygt ikke, jeg lover det er nemt :)Det her er faktisk meget mere end bare en chokolademousse. Se hvad du ellers kan bruge den til længere nede.
Hovedingrediensen i denne mousse er bagt sød kartoffel. Jeg bager altid en del af gangen, forLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com14tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-8916076839017062742015-05-21T12:00:00.001+02:002015-06-04T11:01:05.948+02:00Chokoladekiks
Når jeg pludselig får en idé i hovedet, er der ofte ikke langt fra tanke til handling. Det var hvad der skete med disse chokoladekiks, som faktisk en kombination af 2 opskrifter, der allerede er her på bloggen.Jeg bager ofte kun søde sager når jeg venter gæster, for jeg har svært ved at holde mig fra det, når det først er lavet. Så min mor var inviteret som smagstester, og har sagt god for dem Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-13358232823078117622015-05-11T16:08:00.001+02:002015-05-11T16:08:41.227+02:00Pizza med kyllingebundMåske så du med på bloggens Facebookside i sidste uge, hvor jeg havde kreeret denne kyllingepizza. Det var bare et flækket kyllingebryst, som var banket fladt, fyld på, og så bagt. Det fungerer ganske glimrende, men nu har jeg taget kyllingepizzaen et skridt videre :)
Til bunden skal du bruge: (til 2 runde pizzaer)
- 500 g. kyllingebryst eller inderfilet
- salt og peber
- Evt. andre Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-55820022133444251072015-04-11T11:44:00.000+02:002015-04-11T11:44:30.672+02:00DrømmekageJeg bager mest kage, hvis jeg får gæster, og benytter ofte den lejlighed til at teste nye eksperimenter. Det plejer gæsterne ikke at klage over :)
Min basisopskrift på muffins, har jeg tryllet om til flere forskellige kager. Fx. kanelsnegle-muffins og citronmåne. Begge testet på glade og tilfredse gæster. Så jeg måtte jo finde på noget nyt, da der igen skulle komme gæster i påsken. Det blev Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-58081790159687685912015-04-03T15:07:00.000+02:002015-04-04T19:54:20.464+02:00LasagnepladerLasagne er vel næsten blevet en slags dansk nationalret. Tror den står på menuen hos rigtig mange hver eneste uge, og det er der ikke noget at sige til, for det smager jo skønt.Naturligvis bruger vi ikke plader lavet af pasta, og der findes alverdens varianter, hvor pastapladerne erstattes af forskellige typer grøntsager. Det er sådan set smart nok, for på den måde får man flere grøntsager snegetLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-81894973662344451562015-03-29T17:05:00.000+02:002016-01-13T17:54:28.792+01:00Pandekager med sød kartoffel(Scroll down for recipe in English)Jeg kan godt lide søde kartofler. Men kun når de indgår i det søde køkken. Jeg synes simpelthen de er for søde, at inkludere i fx. aftensmaden.Jeg er helt vild med kombinationen sød kartoffel, kanel og kokos. Se fx. min opskrift på grød, hvor disse smage indgår. Eller en lun, bagt sød kartoffel overhældt med kokossmør, og et drys kanel. Jeg er tosset med det:)&Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-74621868675880036762015-02-17T12:49:00.001+01:002015-03-20T13:59:39.698+01:00Kanelsnegle muffins
Det der med kanelsnegle, er noget jeg egentlig helt har opgivet at lave på stenaldermanér. Der findes masser af opskrifter derude, men jeg har aldrig været super begejstret når jeg har kastet mig over dem.
Så istedet har jeg nu lavet en muffin, som giver associationer til kanelsneglesmagen, og det er altså slet ikke dumt :) Jeg kommer også lidt til at tænke på brunsviger, og hvis man udelader Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com19tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-29159653194092103642015-01-24T11:19:00.003+01:002015-01-24T11:19:43.963+01:00Fajita krydderiblanding
Denne krydderiblanding bruger jeg rigtig meget, især til kylling. Nu synes jeg, at jeg vil dele den med jer :)Fajita er fra det såkaldte tex-mex køkken, hvor det altså referer til selve retten, som typisk består af grillet kød serveret på tacos, eller tortillas.Med denne simple krydderiblanding, kan vi nu selv få en snert af tex-mex i vores eget køkken :)
Du skal bruge:- 4 tsk. Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-2028732964217333372015-01-18T11:55:00.000+01:002015-01-18T11:55:25.685+01:00Tarteletter - med høns i aspargesDet her er en vaskeægte mormor klassiker. Eller sådan her ville mormor jo aldrig have lavet det, men det vil vi :)Hvad selve tarteletterne angår, så findes der allerede mange opskrifter derude, hvor dejen til tarteletterne typisk laves af nøddemel. Det er jo fint nok, men jeg vil gerne spare på mit nøddeindtag, og er derfor sprunget over.Vil du hellere lave sådan en sprød, nødde-tartelet, så prøvLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-50436628440449052332015-01-11T17:25:00.000+01:002015-02-19T17:45:15.813+01:00Hvid grundsovs - lavet på blomkål
Sovs. Mange kan næsten ikke forestille sig et måltid uden, mens andre, mig selv inkl., yderst sjældent spiser sovs. Men det vil jeg til nu, hvor jeg har fundet ud af, at det kære blomkål kan trylles om til en nem grundsovs, som kan spises som den er, eller nemt kan forvandles til et utal af andre lækre sovse. Det er sovs med god samvittighed :)
Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-3556942003775914402013-12-27T13:57:00.000+01:002013-12-27T13:57:54.031+01:00'Cheesecake'
Så er vi nået til årets sidste opskrift, som er perfekt til festen på årets sidste dag :)En 'cheesecake' som denne er meget populær på RAW-food og veganerblogs, for den er nemlig begge dele.Den er nem at lave, og kan varieres på utallige måder, som jeg også vil give eksempler på, og så er den vanvittig lækker.Her kommer min udgave af denne cheesecake, som er afprøvet, i forskellige udgaver, påLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com15tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-13525777196070087362013-12-19T11:56:00.000+01:002016-01-13T02:19:19.442+01:00Plantain pandekager
(Scroll down for recipe in English)Efter jeg fandt ud af, at plantain er genialt til brød, har jeg konstant haft plantains i køleskabet. Både til at lave brødet af, men også til min nyeste opfindelse, nemlig disse pandekager. Ligesom brødet, er disse helt uden nogen former for nøddemel. Det er altså lidt smart:)Når vi tænker på pandekager tænker vi automatisk på en sød/dessert variant, men Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-39989775439038760722013-12-14T13:39:00.000+01:002015-04-26T15:16:09.820+02:00Plantainbrød
Det her brød er pt. min nye yndlingsting at lave. Det er super nemt, og konsistensen er helt i top.Jeg er blevet inspireret af denne opskrift, men har bla. ændret gevaldigt på mængden af plantain.Og hvad er en plantain så? Du kan læse lidt mere i ingredienslisten, eller google hvis du vil vide mere.Jeg synes brødet bliver bedst med en umoden (grøn) plantain. Er den en lille smule gul går det Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-58151754778134751742013-12-07T11:46:00.000+01:002013-12-07T11:46:03.766+01:00Snebolde
Mon ikke vi allesammen, på et eller andet tidspunkt, har sat tænderne i en snebold?Jeg har lavet en paleo-udgave, så vi ikke længere skal undvære:)
Du skal bruge:- Hjemmelavet marcipan. Opskriften er her. (1 portion marcipan gav mig 8 store snebolde. Lav lige så mange portioner du har lyst til)- God, mørk chokolade- Kokossmør- Alm. kokosmel- Når marcipanen er klar, ruller du den i kugler iLykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-79596689102361099222013-12-03T12:31:00.000+01:002013-12-09T15:39:37.167+01:00Julekrydrede nødder
Man fristes til at kalde dem pebernødder, men så bliver forvirringen nok for stor :)Jeg lavede sidste år en opskrift på pebernødder, som du kan se her, og bruger her krydderiblandingen derfra. Det her er en lidt anderledes variant, og er bogstavelig talt pebernødder :)
Du skal bruge:- Nødder (brug dem du vil, og så mange du vil)- Smeltet kokosolie (ca. ½ spsk. pr. 100 g. nødder)- 1 tsk. Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-400917247640346796.post-58277646590984493912013-11-29T12:09:00.001+01:002013-11-29T12:09:58.442+01:00Cookies
Der var engang en der skrev til mig (med et glimt i øjet), at det da egentlig var for dårligt, at jeg ikke havde en eneste opskrift på cookies/småkager. Men at fremstille en anstændig paleo-cookie har vist sig, at være sværere end som så.Så det er med stor glæde, at det nu er lykkedes at komme frem til en god opskrift. Det synes jeg ihvertfald i al beskedenhed selv, men prøv dem, og døm selv :Lykkehttp://www.blogger.com/profile/07224579809450157438noreply@blogger.com14