Print Friendly and PDF Min paleo verden

lørdag den 20. juni 2015

Kyllingeburger

Efter den bragende succes med kyllingepizzaen, blev jeg inspireret til at bruge samme princip til at lave den ultimative kyllingeburger.
Den er nu en realitet :)


Der er ikke så meget decideret opskrift over den her, for det er faktisk såre simpelt :)

Istedet for brød, har jeg simpelthen bare brugt kylling. Præcis som jeg gjorde til kyllingepizzaen.


Sådan gør du:
- Smid noget kyllingebryst, eller inderfilet op i en foodprocessor sammen med lidt salt og peber, og evt. andre krydderier du har lyst til. (jeg foretrækker at hakke min egen kylligefars, men du kan nok sagtens bruge en mager, købt fars)
- Kør det hele sammen til du har en jævn kyllingefars.

- Tryk nu din ønskede mængde fars ud i en, max ½ cm. tyk, cirkel på et stykke bagepapir. (Jeg synes ca. 125 g. er passende pr. stk. men det bestemmer du jo selv. Husk du jo skal bruge 2 til en burger. De skal ikke skæres over som en bolle)

- Drys evt. med krydderier. Jeg bruger gerne lidt af min Fajita-blanding. Drys evt. halvdelen med sesamfrø.

- Bag ved 200 grader (jeg bruger varmluft) i ca. 20-25 minutter.


Nu er du klar til at lave din burger :)

Hvad du putter i må du jo helt selv om, men jeg kan da sagtens komme med lidt forslag :) Salat, agurk og tomat er næsten en selvfølge. Hjemmelavet ketchup skal der også til. Eller måske pesto, mayo etc.
Jeg VIL have bacon i min burger, og du kan lave den selv, eller købe en god en, fx. den fra Hanegal.
Skal den laves til en cheeseburger, kan du læse lidt om de oste der godt kan gå an HER.
Og ellers er det jo kun fantasien der sætter grænser. Lav din egen agurkesalat, put guacamole i, giv den en skive frisk ananas, lav en coleslaw osv. osv.


Jeg bliver tit spurgt, hvordan jeg laver mine 'fritter', som også næsten hører sig til en burger.
Jeg bruger pastinak, som jeg skærer ud, vender i olie og drysser ofte med fajita-krydderi.
Mit trick er så, at bage fritterne på en bageplade med huller/perforeret bageplade (uden bagepapir) ved 200 graders varmluft i ca. 40 minutter. Jeg vender dem 1-2 gange undervejs.
Har du ikke lige sådan en smart bageplade, så går det nok også uden :)

En omgang plantain chips ville også være lækkert til :)


Det er hvad jeg kalder et happy meal. Velbekomme :)

Faceboook
Instagram

mandag den 15. juni 2015

Snickers bidder

Snickers var altid min favorit chokoladebar, fordi jeg elsker peanuts. Men ak, ingen peanuts på paleo :(
Men fortvivl ikke, for disse snickers-bidder er selvfølgelig uden peanuts, men absolut velsmagende, og får dig til at glemme alt om peanuts :)


Istedet for peanuts, bruger jeg saltede cashewnødder. Så det er det første du skal have lavet, og det er nemt :)
Til bidderne skal du kun bruge 50 g. af de salte nødder, men her er opskriften på 200 g.
 og det kan du ligeså godt lave, for de smager sindssygt godt. Ellers kan du selv skalere opskriften ned til 50 g.

- 200 g. cashewnødder
- 2 dl. kogende vand
- 3,5 spsk. groft salt

- Hæld salt og kogende vand i en skål, og rør godt rundt, så du får opløst det meste af salten.
- Hæld nødderne i, og lad det stå og trække i i 20 minutter.
- Hæld op i en sigte, og lad dryppe af.
- Bag nu nødderne ved 150 grader i 15-20 minutter.
- Afkøl herefter helt.

Nu er vi klar til at gå videre med opskriften :)


Du skal bruge:
- 50 g. af de saltede cashewnødder
- 75 g. blødgjort kokossmør
- 75 g. dadelsirup (ikke den hjemmelavede puré med blendede dadler)
- Et godt drys vanillepulver

Til overtræk:
- Ca. 80 g. god, mørk chokolade (jeg bruger Bjørnsted 85%, som bla. Netto har. Eller du kan lave din egen)
- Flagesalt (kan udelades)


- Rør kokossmør, dadelsirup og vanille sammen. Det vil typisk samle sig til en lidt fast masse. Det er helt ok.
- Hak nødderne groft (eller fint) og få dem rørt godt ind i massen.

- Vil du rulle til kugler, eller måske lave en slags bar, så kan du smide massen på køl lidt, så den bliver lidt fastere at arbejde med.
Jeg fordelte, med det samme, massen i mini muffinsforme i silikone.

- Når du har formet, eller fordelt massen, skal den i fryseren i ½ time.

- Herefter dypper du dine bidder i smeltet chokolade, og drysser evt. med lidt flagesalt.
- Sæt på køl, og lad chokoladen stivne, og opbevar herefter i lufttæt beholder enten på køl, eller i fryseren. Karamelmassen vil få en lidt sejere konsistens hvis bidderne spises direkte fra fryseren. Eller måske lige 2 minutter efter de er kommet ud af fryseren :)


Så er der paleo-snickers :)


Facebook
Instagram







mandag den 8. juni 2015

Blomkålspandekager

(Scroll down for recipe in English)

Det er længe siden der har været en blomkålsopskrift her på siden. Det råder jeg bod på nu, med disse skønne pandekager :)

Jeg elsker når man kan få sneget grøntsager ind de mærkeligste steder, og det er lige præcis det jeg har gjort her.


Du skal bruge: (til 4 små pandekager, eller 2 store)
- 2 æg
- 2 tsk. kokosfiber
- 100 g. tilberedt og afkølet (ukrydret) blomkålsris (måske en rest)
- 1-2 tsk. palme/kokossukker (kan udelades)
- Et godt drys vanillepulver
- Et godt drys kardemomme eller kanel
- Et lille nip salt
- Evt. revet citron- eller appelsinskal


- Pånær blomkålsrisene, piskes alt andet godt sammen med en håndmixer.
- Rør til sidst blomkålsrisene i med en ske.

- Fordel dejen i 4 klatter på en pande med kokosolie, og steg gyldne.



Så bliver pandekager vist ikke sundere :)

Du behøver ikke lave pandekagerne i denne søde variant. Hvad med at udskifte sukker, vanille og kardemomme/kanel med fx. lidt hvidløgspulver og lidt fintsnittet forårsløg?


Så kan du bruge dine pandekager til fx. en lille sandwich (her med bacon, tomat og avocado), eller du kan læsse en stor pandekage til med fx. stegte svampe og et æg. Du bestemmer selv :)

Dejen egner sig også fremragende til at blive bagt som vafler. Vaffel-sandwich er en vinder:)



Er du mere til blomkålsfri pandekager, så kan jeg også hjælpe med det :)


De tykke pandekager finder du HER.
De alm. tynde pandekager finder du HER.


Husk at tjekke mit store blomkålsindlæg. Du finder det HER.

Facebook
Instagram



*****************************

I love sneaking vegetables into recipes where you might not expect them. That's what I've done here with my beloved cauliflower.
I give you.....cauliflower pancakes :)


What you need:
(makes 4 small pancakes, or 2 bigger ones)
- 2 eggs
- 2 tsp. coconut flour
- 100 grams cooked, and cooled plain cauliflower rice
- 1-2 tsp. coconut sugar (optional)
- A good pinch of vanilla powder
- A good pinch cardamom or cinnamon
- Pinch of salt
- Optional: lemon- or orange zest

- Except for the cauliflower rice, whisk everything else together. Best to use an electric whisk to incorporate the flour properly.
- Then stir in the cauliflower rice using a spoon.

- Divide into 4 (or 2 larger), and cook in coconut oil until nice and golden.


I most often make these pancakes in a savory version:
Skip the sugar, vanilla and cardamon/cinnamon. Instead add savory seasonings such as garlic powder, nutritional yeast etc. And some finely chopped spring onion.
These savory pancakes makes great sandwich 'bread'

Or how about getting the waffle iron out for some cauliflower waffle sandwiches :)

torsdag den 4. juni 2015

Wrap

(Scroll down for recipe in English)

Det er altid dejligt, at rulle alt muligt ind i en wrap, og det gør jeg tit. Følger du med på Facebooksiden har du nok set mine wraps en del gange.
Nu synes jeg det var på tide, at lave en rigtig opskrift, istedet for at skrive den på Facebook hver gang.
Jeg er blevet inspireret af denne opskrift.


Du skal bruge: (til 1 stor wrap)
- 160 g. rodfrugt (pastinak, gulerod, rødbede, knoldselleri. Eller et mix af rodfrugter)
- 1 æg
- ½ dl vand
- 1 spsk. FiberHUSK
- 1 nip salt
- Evt. andre krydderier du har lyst til


- Skær rodfrugter i mindre stykker, og kør det i smadder i en minihakker/lille foodprocessor.
- Tilsæt resten af ingredienserne, og kør til du har en jævn masse/dej.
- Smør et stykke bagepapir med olie, og fordel dejen derpå med en dejskraber. Smør ud i ca. 28 x 26 cm. størrelse.

- Bag ved 160 grader (jeg bruger varmluft) i 20-25 minutter.


- Hiv bagepapir med wrap af bagepladen, og læg det med wrappen nedad på en bagerist. Pil nu papiret forsigtigt af wrappen.
- Afkøl et par minutter.

Nu er du klar til at fylde din wrap med alverdens gode sager :)


Når wrappen er rullet kan du evt. pakke den ind i bagepapir, eller sølvpapir. (Halvér evt.) Så behøver du ikke bruge kniv og gaffel :)


Eller hvad med et dele din wrap i 2, og pakke en stegt pølse ind i hver del? Dyp selvfølgelig i ketchup :)



*****************************

Wrapping meat and/or veggies is always a good idea. Here's my easy recipe for a tasty wrap:)



What you need:
(makes 1 big wrap)
- 160 grams of root vegetable (carrot, parsnip, beets, celeriac, or a mix of root veggies)
- 1 egg
- 50 ml. of water
- 1 tbsp. psyllium husk powder
- pinch of salt
- optional: other spices you might like

- Cut the vegetable into smaller pieces, and blitz in a small foodprocessor.
- Add everything else, and blitz till you've got an even, smooth 'dough'.

- Scrape the dough out onto a greased/oiled piece of baking paper.
- Spread the dough out to about 28 x 26 cm.

- Bake at 160 degrees celsius, in a fan oven, for 20-25 minutes.

- Carefully remove baking paper straight after cooking. Let cool for a few minutes, and then wrap it up :)




lørdag den 30. maj 2015

Chokolademousse


Det her er måske verdens sundeste chokolademousse. Det er ihvertfald verdens enkleste. Så enkel, at jeg ikke engang vil komme med nogle nøjagtige mål. Men frygt ikke, jeg lover det er nemt :)

Det her er faktisk meget mere end bare en chokolademousse. Se hvad du ellers kan bruge den til længere nede.


Hovedingrediensen i denne mousse er bagt sød kartoffel. Jeg bager altid en del af gangen, for de holder sig fint en 4-5 dage på køl, og så er det nemt lige at bikse en chokolademousse sammen.
Prøv også mine klatkager med sød kartoffel, når du alligevel har bagte kartofler i køleren :)

Nu tænker du måske, at det her da umuligt kan være noget særligt, men det lover jeg at det er. Konsistensen bliver helt utrolig cremet, og man skulle virkelig tro, at den var fyldt med smør og fløde, for den er fed og fyldig. Prøv selv :)


Du skal bruge: (Alt er på slump her. Du kan altid tilsætte mere kakao og vanille)
- Bagt, køleskabskold sød kartoffel
- Kakaopulver
- Vanillepulver

TIP: Hvis du udelader kakao, og istedet tilsætter masser af fintrevet citron- eller appelsinskal fungerer det glimrende som en friskere mousse :)


- Smid alle ingredienser i en foodprocessor, og kør til en jævn masse. Smag til.
(En stavblender fungerer også, men så rør kakaoen i med ske efter du har mast de søde kartofler)

Det var dét. Jeg sagde jo, at det var verdens nemmeste :)


Spis den som den er, eller pift den op med fx. lidt hakkede nødder, frysetørrede bær, friske bær. Eller hvad med en klat 'flødeskum'.


Du kan også bage en lille 'skål', eller en tærtebund af dejen fra denne opskrift, og fylde den med moussen, og lidt friske bær. Det ser godt ud på kagebordet, eller som dessert.


Prøv også at smide moussen i en ispindeform, og nyd en lækker, cremet chokoladeis på pind :)
Her har jeg pyntet den med lidt kokossmør, og frysetørrede bær.




Moussen egner sig også fremragende som en slags (sund) nutella :)
(Brødopskrifter finder du HER.)




Brug moussen på pandekager, som frosting på muffins/cupcakes, som kagecreme i en lagkage, og sikkert til mange flere ting, som jeg endnu ikke er kommet i tanke om :)



torsdag den 21. maj 2015

Chokoladekiks

Når jeg pludselig får en idé i hovedet, er der ofte ikke langt fra tanke til handling. Det var hvad der skete med disse chokoladekiks, som faktisk en kombination af 2 opskrifter, der allerede er her på bloggen.

Jeg bager ofte kun søde sager når jeg venter gæster, for jeg har svært ved at holde mig fra det, når det først er lavet. Så min mor var inviteret som smagstester, og har sagt god for dem :)



Til kiksene skal du bruge: (giver ca. 16 bunde/8 chokoladekiks)
- 150 g. mandelmel (den helt almindelige, ikke den affedtede. Du kan evt. selv kværne mandler til fint mel)
- 1 æg
- 2 tsk. palme/kokossukker
- 15 g. smeltet kokosolie
- Et godt drys vanillepulver
- 1 nip salt


Til chokoladefyldet skal du bruge:
- 1 stor banan
- 12 g. kakao
- 40 g. blødgjort kokossmør
- Et godt drys vanillepulver


- Start med at lave dejen: Alle ingredienser røres godt sammen.

- Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir (Læg evt. en fugtig karklud under, så ligger det bedre når du ruller)
- Rul dejen ud mellem de 2 stykker bagepapir, til ca. 2-3 mm. tykkelse.
- Med en udstikkerform, eller bare et glas, stikkes dejen nu ud, og lægges over på en bageplade med bagepapir.
- Ælt det overskydende dej sammen, og rul ud igen. Gentag til alt dejen er brugt.
- Prik hver kiks 2-3 gange med en gaffel.

- Bag ved 150 grader (jeg bruger varmluft) i 12-14 minutter. Hold øje med dem de sidste minutter.
- Afkøl på bagerist.


Imens kiksene køler af, laves chokoladefyldet:
- Mos bananen grundigt med en gaffel.
- Tilsæt kakao og vanille, og mos det hele godt sammen.
- Tilsæt det bløde kokossmør, og bland igen grundigt.

- Sæt fyldet i køleskabet, mens kiksene køler helt af. Her bliver det fastere i konsistensen fordi kokossmørret vil stivne.


Når du er klar til chokoladekiks, lægger du bare 2 kiks sammen med lidt af fyldet, og voila - chokoladekiks :)


Kan du ikke lige spise alle kiksene på én gang, så vent med at smøre fyld i til de skal spises. Så undgår du, at kiksene bliver bløde. Fyldet kan sagtens holde sig på køl til næste dag.


Du kunne også lave en omgang bananis, og lægge mellem 2 kiks. Putter du kakao i isen, er det stadig en slags chokoladekiks :)


Dyp evt. kanten af isen i hakkede nødder.
De har godt af lige at komme en tur i fryseren efter de er lagt sammen, så isen kan blive helt fast. Du kan sagtens lave mange, og gemme dem i fryseren. Så er der altid iskager på lager :)


Eller hvad med at skippe chokoladefyldet, og lave dem til hindbærsnitter istedet? :)
Se mere info HER.


Du kan også bage en lille 'skål', eller en tærtebund, og fylde den med chokolademoussen fra denne opskrift. Server med frisk frugt/bær, og du har en skøn, og flot dessert :)



Husk, at kigge med på Facebooksiden

mandag den 11. maj 2015

Pizza med kyllingebund

Måske så du med på bloggens Facebookside i sidste uge, hvor jeg havde kreeret denne kyllingepizza. Det var bare et flækket kyllingebryst, som var banket fladt, fyld på, og så bagt. Det fungerer ganske glimrende, men nu har jeg taget kyllingepizzaen et skridt videre :)


Til bunden skal du bruge: (til 2 runde pizzaer)
- 500 g. kyllingebryst eller inderfilet
- salt og peber
- Evt. andre krydderier du har lyst til


Fyld:
Her er der lidt frit valg, men jeg vil anbefale ikke at fylde alt for meget på, og istedet spise grøntsager ved siden af.
Jeg har brugt en puré af grillet rød peberfrugt, løg, og en god, lagret cheddar. (Ang. ost, så forholder jeg mig til dette)

Du kan fx. smøre bunden med hjemmelavet ketchup, tomatpuré, eller selvføgelig en tomatsovs.


- Kyllingekød og krydderier smides i en foodprocessor, og der køres til en jævn fars.
- Del farsen i 2 portioner, og tryk hver portion ud til 2 flade (max ½ cm tyk), runde pizzaer på et stykke bagepapir (begge pizzaer kan være forskudt på 1 bageplade). Det kan være en god idé, at fugte hænderne med vand, så farsen ikke klistrer til hænderne.

- Smør nu bundene med din ønskede sovs, og læg resten af fyldet på. Giv dem evt. et drys oregano.

- Bag dine pizzaer ved 200 grader (jeg bruger varmluft) i ca. 25 minutter.


Og så er der pizza, som endda kan spises uden kniv og gaffel :)

(Jeg har givet min pizza lidt hjemmelavet pesto efter den kom ud af ovnen)


*Følg bloggen på Facebook*