Før paleo spiste jeg sjældent blomkål, men nu er det nærmest blevet en basis-grøntsag i mit køkken.
Her har jeg samlet en masse opskrifter, hvor det fortræffelige, alsidige blomkål spiller hovedrollen.
Blomkålsris:
Blomkål er en fremragende ris-erstatning, og meget brugt som sådan i paleoverdenen.
Kan varieres på utallige måder.
Se hvordan jeg laver blomkålsris HER.
Mos:
Blomkålsmos er en klassisk paleoerstatning for kartoffelmos.
Se hvordan du laver sådan en HER.
Falafler:
Blomkål kan også forvandles til skønne falafler.
Se mere HER.
Couscous:
Blomkålsris kan også bruges istedetfor couscous.
Se min opskrift på en 'couscous' salat HER.
Hummus:
Hvorfor ikke lave sin hummus af blomkål?
Se HER hvordan man gør.
Sushi - makiruller:
Endnu engang redder blomkålsrisen os, for den kan naturligvis også bruges i disse makiruller.
Se HER hvordan.
Endnu engang redder blomkålsrisen os, for den kan naturligvis også bruges i disse makiruller.
Se HER hvordan.
Blomkålsmuffins:
Disse 'muffins' er super lækkert tilbehør, og fungerer godt som brøderstatning. Opskriften er HER.
Wraps:
Findelt, dampet blomkål kan nemt laves til wraps, som kan pakkes omkring alverdens fyld.
HER kan du se hvordan.
Risengrød:
Indrømmet, det her er en af de mere specielle blomkålskombinationer. Jeg kan selv godt lide den, men det er helt sikkert en smagssag.
Prøv selv. Opskriften finder du HER.
Ovnbagt blomkål:
Super lækker måde at tilberede blomkålen på:
- Skær blomkålen i mindre stykker/del i buketter.
- Vend blomkålen med lidt olie, og de krydderier man kunne tænke sig.
- Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til kålen er mør. Vend et par gange undervejs.
Grundsovs:
Blomkål egner sig fortrinligt til at lave en grundsovs af, som senere kan trylles om til et utal af andre sovse. Se HER hvordan.
Pandekager:
Pandekager med blomkål? Jo, den er god nok. Se HER hvordan.
Nu er du, forhåbentligt, blevet lidt klogere på blomkålens mange muligheder.
Blomkål egner sig fortrinligt til at lave en grundsovs af, som senere kan trylles om til et utal af andre sovse. Se HER hvordan.
Pandekager:
Pandekager med blomkål? Jo, den er god nok. Se HER hvordan.
Nu er du, forhåbentligt, blevet lidt klogere på blomkålens mange muligheder.
Konge. Mange tak.
SvarSletDejligt du kan bruge det. Velbekomme:)
SletSikke nogle skønne opskrifter med blomkål - jeg har altid været vild med blomkål. Din opskrift på couscous er helt fantastisk, den har jeg lavet mange gange, super lækker :O) Nu har jeg fået lyst til at prøve ovnbagt blomkål, det ser da nemt ud - jeg har aldrig tænkt på at tilberede blomkål i ovnen, det skal prøves allerede til vores aftensmad i aften!
SvarSletRigtig go dag.
Mange hilsner fra Inger
Ja, blomkål er skønt og kan bruges til så meget. Dejligt du kan lide couscous opskriften. Den synes jeg også selv er lækker:)
SletDet er også først for nylig jeg har opdaget, at man kan tilberede det i ovnen, og det er godt. Håber I kan lide det :)
Også en god dag til dig herfra:)
~Lykke
Uhm.. så er de ovnbagte blomkål afprøvet.
SvarSletVi spiste det hele.. Krydderierne blev: paprika, salt, cayennepeber, spidskommen og rosmarin - uhm, det var super super lækkert :)
Flot at blomkål kan bruges eller "erstatte" så mange lækre ting.
Birgit
Ja, de der ovnbagte blomkål er bare slet ikke tossede. Dejligt I kunne lide dem:)
SletJa, blomkål er ret fantastisk:)
~Lykke
Vild med blomkål efter at have opdaget dine lækre opskrifter :)
SvarSletHe he.. pludselig giver blomkål faktisk mening for mig :)
Hvor er det dejligt at høre:)
SletJeg har det på samme måde. Har aldrig spist så meget blomkål som nu:)
~Lykke
Hej Lykke.
SvarSletSå fik vi også afprøvet ovnbagt blomkål. Lækker, sprøde og en helt ny og nem måde at tilberede blomkål på. En dejlig spise, som jo kan varieres i smag.
- Jeg har heller aldrig været så vild med blomkål, det er jeg da nu!
Tak for den inspiration!
Gotte
Ja, det er en ret lækker måde at tilberede blomkål på:)
SletVelbekomme:)
~Lykke
Hvor er det dog helt igennem genialt at erstatte blomkål med en masse former for kulhydrat :) Jeg må helt klart prøve wrapsene snart men også risen og sushiene med bomkål virker tiltalende. Tak for en fed blog :D
SvarSletkh. chrisitna
Hej Christina,
SletJa, det er super smart, og velsmagende, så kan varmt anbefale det:)
Velbekomme, dejligt du kan bruge idéerne her:)
~Lykke
Hej Lykke
SvarSletEr bare nødt til at fortælle, at vi har prøvet din favorit opskrift på beanisesauce,
WAUW.. absolut vores bedste beanisesauce vi nogensinde har smagt, MUMME
og igen,igen må vi gentage...
Blomkål er vidunderlig og dine opskrifter ligeså :)
Go søndag, knus Birgit
Hej Birgit,
SletDejligt at høre, at I er begejstrede for blomkålsbearnaisen. Den er også bare god:)
Blomkål er helt fantastisk, og dejligt at mine opskrifter også falder i den kategori hos jer:)
Tak, også god søndag til jer herfra,
Knus Lykke.
Blomkål blomkål er nok den mest geniale grøntsag - der findes jo nærmest ingenting den ikke kan trykkes om til :-) jeg glæder mig til at prøve dine blomkålsfalafler og blomkålsmuffinsne.
SvarSletJeg har selv med stor succes lavet blomkålshummus - opskriften er lige her
Hvis du skulle få lyst til at prøve også (-: http://vanloseblues.blogspot.dk/2013/07/blomkalshummus.html
Blomkål er kongen blandt grøntsager. Ihvertfald hjemme hos mig:) Muffins'ne er rigtig gode, og storfavorit hos mig for tiden:)
SletJeg har faktisk allerede lavet et indlæg med blomkålshummus, som bare ligger og venter på at jeg udgiver det i næste uge. Men øv at det allerede er 'opfundet' :) Nå, skidt pyt, det smager jo skønt, og idéen bliver også delt herfra:)
Sikke en masse inspirerende blomkålsopskrifter. Der er helt sikkert noget, der skal gennemprøves.
SvarSletMvh Kathe
Dejligt det kan bruges:) Blomkål er fantastisk:)
Slet~Lykke