Det her er måske verdens sundeste chokolademousse. Det er ihvertfald verdens enkleste. Så enkel, at jeg ikke engang vil komme med nogle nøjagtige mål. Men frygt ikke, jeg lover det er nemt :)
Det her er faktisk meget mere end bare en chokolademousse. Se hvad du ellers kan bruge den til længere nede.
Hovedingrediensen i denne mousse er bagt sød kartoffel. Jeg bager altid en del af gangen, for de holder sig fint en 4-5 dage på køl, og så er det nemt lige at bikse en chokolademousse sammen.
Prøv også mine klatkager med sød kartoffel, når du alligevel har bagte kartofler i køleren :)
Nu tænker du måske, at det her da umuligt kan være noget særligt, men det lover jeg at det er. Konsistensen bliver helt utrolig cremet, og man skulle virkelig tro, at den var fyldt med smør og fløde, for den er fed og fyldig. Prøv selv :)
Du skal bruge: (Alt er på slump her. Du kan altid tilsætte mere kakao og vanille)
- Bagt, køleskabskold sød kartoffel
- Kakaopulver
- Vanillepulver
TIP: Hvis du udelader kakao, og istedet tilsætter masser af fintrevet citron- eller appelsinskal fungerer det glimrende som en friskere mousse :)
- Smid alle ingredienser i en foodprocessor, og kør til en jævn masse. Smag til.
(En stavblender fungerer også, men så rør kakaoen i med ske efter du har mast de søde kartofler)
Det var dét. Jeg sagde jo, at det var verdens nemmeste :)
Spis den som den er, eller pift den op med fx. lidt hakkede nødder, frysetørrede bær, friske bær. Eller hvad med en klat 'flødeskum'.
Du kan også bage en lille 'skål', eller en tærtebund af dejen fra denne opskrift, og fylde den med moussen, og lidt friske bær. Det ser godt ud på kagebordet, eller som dessert.
Prøv også at smide moussen i en ispindeform, og nyd en lækker, cremet chokoladeis på pind :)
Du kan også bage en lille 'skål', eller en tærtebund af dejen fra denne opskrift, og fylde den med moussen, og lidt friske bær. Det ser godt ud på kagebordet, eller som dessert.
Prøv også at smide moussen i en ispindeform, og nyd en lækker, cremet chokoladeis på pind :)
Moussen egner sig også fremragende som en slags (sund) nutella :)
(Brødopskrifter finder du HER.)
Brug moussen på pandekager, som frosting på muffins/cupcakes, som kagecreme i en lagkage, og sikkert til mange flere ting, som jeg endnu ikke er kommet i tanke om :)