Det kan vi heldigvis lave om på ved at lave vores egne, som indeholder rigtigt kød, og ingen friturestegning.
Du skal bruge:
- Kylllingekød (skåret i passende stykker)
- 1 æg
- 1 spsk. olie
- Kokosmel/rasp
- Sesamfrø
- Krydderier (jeg brugte paprika, hvidløgspulver og salt)
- Dup kyllingekødet tørt med lidt køkkenrulle.
- I en skål piskes ægget godt sammen med olien. Olien tilsættes for at sikre sprødhed og bruning i ovnen, når vi nu ikke frituresteger.
- I en anden skål blandes kokosmel, sesamfrø og de valgte krydderier.
- Panér nu kyllingestykkerne. Dyp først i æg, og derefter i paneringen. Sørg for den dækker.
- Bag de små nuggets i ovnen ved 225 grader, og vend dem halvejs gennem tilberedningstiden. Hvor længe afhænger selvfølgelig af, hvor små/store stykker kød du har brugt. Mine stykker, som var inderfilet delt i 2, fik ialt 15 minutter.
- Du kan sagtens stege dine nuggets på panden, hvis du hellere vil det. Jeg synes bare det er super nemt, at smide dem i ovnen, for så kan jeg tilberede grøntsagstilbehør imens de bliver tilberedt.
Steger du dem på panden kræver det desuden en pæn portion fedtstof.
Så er der nuggets :)
En rigtig 'børneklassiker', som næsten kræver en god klat hjemmelavet ketchup at dyppe i. Hvilket minder mig om, at jeg hellere snart må få lagt en opskrift på ketchup op her :)
Uhm, hvor ser de sprøde og lækre ud! :D
SvarSlet- Anne
Hej Anne,
SletDe er også rigtig gode. Håber du kan lide dem, hvis du beslutter dig for at afprøve opskriften:)
~Lykke
Mumme - dine hjemmelavede kyllingenuggets ser super lækre ud, og ja, så ved vi jo, hvad de indeholder. Jeg har allerede skrevet dem på vores madplan, jeg vil prøve dem onsdag aften! Mange tak for opskriften, Lykke.
SvarSletHej hej fra Inger
De er også lækre, og ikke fyldt med skrammel :) Dejligt du vil prøve dem, håber I kan lide dem:)
Slet~Lykke
Mums!!! så lækkert, jeg elsker nuggets. Dét glæder jeg mig til at prøve
SvarSletHej Rikke,
SletJa, de er rigtig gode. Håber du kan lide dem :)
~Lykke
Wauv.. de kyllingenuggets kan klart anbefales :)
SvarSletVi spiste og spiste og nød dem total, sprøde og lækre blev de.
Den skønne kombination med sesam, kokos og rasp var/er super lækkert.
Dog gik der mere til end jeg troede - og jeg var lidt i tvivl om det skulle være varmluftsovn - så jeg valgte alm. ovn (da jeg kunne se i nogle af dine andre opskrifter at havde du skrevet varmluftsovn).
Så opskriften gemmes og laves igen og igen.
Tak for opskriften :)
Kh. Birgit
Dejligt i kunne lide dem:)
SletRasp? Det bruger jeg bestemt ikke, og det er der heller ingen grund til.
Jeg bruger altid varmluft, det er nok bare en vane.
Velbekomme:)
~Lykke
Hmm.. Kan/må vi ikke, please..
SvarSletFå opskriften på dit lækre farsbrød og de der kyllingeruller med tomater og ramsløg..
Det ser så hammer godt ud og sikke flotte billeder :)
Jeg kan næsten ikke vente..
Så forresten ramsløg i Rema idag 20kr for en meget lille bitte portion - tænk alt det vi plukkede, der var jo for 1000 kr ;)
Kh. Birgit
Må indrømme, at det ikke er noget jeg har tænkt mig at ligge ind her, da jeg ikke har nogen decideret opskrift. Det er jo bare noget jeg bikser sammen, og ligger billeder af på Facebooksiden, for at inspirere. Plus der ikke er noget særlig avanceret i det, eller noget der besværliggør de ting ift. paleo.
SletJeg prøver, så vidt muligt, at bringe opskrifter her, som kan være lidt mere udfordrende at paleoficere. Det er farsbrød, og kylling rullet med tomat og ramsløg ikke.
Tænk, at ramsløg er blevet så trendy, at man nu kan købe det. Godt vi kan plukke uanede mængder gratis:)
~Lykke
Nå da da.. og ups :)
Slet..i opskriften står der ellers sesam/kokos/rasp ??
så jeg brugte 1dl sesam og 1/2dl kokos og 1/2dl rasps
og de smagte mega godt :)
Jammen så må jeg jo også bare bikse noget kylling og fars sammen med tomater og ramsløg, for lækkert ser det altså ud, mums :)
Imens jeg pænt venter på noget mere udfordrende paleoficeret :)
Birgit
Der står 'kokosmel/rasp', da kokosmel også bliver kaldt kokosrasp. Det er for at gøre det 100% forståeligt, da kokosmel kan forveksles med kokosfibre, som også bliver kaldt kokosmel, men som er noget andet end det vi, i daglig tale, kalder kokosmel.
SletAlmindeligt rasp = tørret brød, og da vi ikke spiser nogen former for korn er rasp selvfølgeligt ikke tilladt.
Hvis vi kunne spise rasp, var der jo ingen udfordring i, at lave panerede ting:) Udfordringen er jo netop, at finde et alternativ til raspen, og det synes jeg er lykkedes her.
~Lykke
Tusind tak for forklaringen.
SletOg ja jeg bliver klogere og klogere :)
Jeg må sige.. jeg er temmelig imponeret over, at du udfordre og finder de mange gode og sunde muligheder/alternativer.
Super cool :)
Tak for mad... ;-)
SvarSletHar lige lavet disse, og de er bare super gode. Er generelt ikke til "rigtige" panerede ting, så super Nice at disse bare er så lækre
Næste gang skal jeg lige have lavet den hjemmelavede ketchup også.
Mvh TOGO
Paleo på 6. Dag :-)
Hej TOGO,
SletVelbekomme. Dejligt du kan lide opskriften:) Ja, ketchup er altid godt til nuggets, så det må du prøve:)
Held og lykke med din nye paleo-livsstil :)
~Lykke
De ser super lækre ud og vil bestemt prøve det af snarest!
SvarSletMen ville bare høre hvilke krydderier du brugte :-)
Tak, de er også rigtig gode:)
SletKrydderierne jeg brugte står skam i opskriften :)
~Lykke
sådan ca. hvor lang tid bagte du dem i ovnen:)?
SvarSletDet står skam i opskriften :)
SletHOVSA, ja det gør det også! Tak alligevel:)
SletUuuuhm, de smager bare super godt! :D
SvarSletVed du om de kan fryses ned? :)
Dejligt du kan lide dem :)
SletJeg har ikke selv prøvet at fryse dem ned, så ved ikke hvordan de bliver efter optøning. Du må prøve:)