Print Friendly and PDF Min paleo verden: 1 blomkål - 12 opskrifter

tirsdag den 28. maj 2013

1 blomkål - 12 opskrifter



Før paleo spiste jeg sjældent blomkål, men nu er det nærmest blevet en basis-grøntsag i mit køkken.

Her har jeg samlet en masse opskrifter, hvor det fortræffelige, alsidige blomkål spiller hovedrollen.





Blomkålsris:

Blomkål er en fremragende ris-erstatning, og meget brugt som sådan i paleoverdenen.
Kan varieres på utallige måder.
Se hvordan jeg laver blomkålsris HER.



Mos:

Blomkålsmos er en klassisk paleoerstatning for kartoffelmos.

Se hvordan du laver sådan en HER.



Falafler:
Blomkål kan også forvandles til skønne falafler.
Se mere HER.


Couscous:
Blomkålsris kan også bruges istedetfor couscous.
Se min opskrift på en 'couscous' salat HER.


Hummus:

Hvorfor ikke lave sin hummus af blomkål?
Se HER hvordan man gør.


Sushi - makiruller:
Endnu engang redder blomkålsrisen os, for den kan naturligvis også bruges i disse makiruller.
Se HER hvordan.


Blomkålsmuffins:

Disse 'muffins' er super lækkert tilbehør, og fungerer godt som brøderstatning. Opskriften er HER.



Wraps:

Findelt, dampet blomkål kan nemt laves til wraps, som kan pakkes omkring alverdens fyld.
HER kan du se hvordan.



Risengrød:

Indrømmet, det her er en af de mere specielle blomkålskombinationer. Jeg kan selv godt lide den, men det er helt sikkert en smagssag.
Prøv selv. Opskriften finder du HER.



Ovnbagt blomkål:
Super lækker måde at tilberede blomkålen på:
- Skær blomkålen i mindre stykker/del i buketter.
- Vend blomkålen med lidt olie, og de krydderier man kunne tænke sig.
- Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter til kålen er mør. Vend et par gange undervejs.



Grundsovs:
Blomkål egner sig fortrinligt til at lave en grundsovs af, som senere kan trylles om til et utal af andre sovse. Se HER hvordan.


Pandekager:
Pandekager med blomkål? Jo, den er god nok. Se HER hvordan.




Nu er du, forhåbentligt, blevet lidt klogere på blomkålens mange muligheder.




18 kommentarer:

  1. Konge. Mange tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt du kan bruge det. Velbekomme:)

      Slet
  2. Sikke nogle skønne opskrifter med blomkål - jeg har altid været vild med blomkål. Din opskrift på couscous er helt fantastisk, den har jeg lavet mange gange, super lækker :O) Nu har jeg fået lyst til at prøve ovnbagt blomkål, det ser da nemt ud - jeg har aldrig tænkt på at tilberede blomkål i ovnen, det skal prøves allerede til vores aftensmad i aften!
    Rigtig go dag.
    Mange hilsner fra Inger

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, blomkål er skønt og kan bruges til så meget. Dejligt du kan lide couscous opskriften. Den synes jeg også selv er lækker:)
      Det er også først for nylig jeg har opdaget, at man kan tilberede det i ovnen, og det er godt. Håber I kan lide det :)
      Også en god dag til dig herfra:)
      ~Lykke

      Slet
  3. Uhm.. så er de ovnbagte blomkål afprøvet.
    Vi spiste det hele.. Krydderierne blev: paprika, salt, cayennepeber, spidskommen og rosmarin - uhm, det var super super lækkert :)
    Flot at blomkål kan bruges eller "erstatte" så mange lækre ting.
    Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de der ovnbagte blomkål er bare slet ikke tossede. Dejligt I kunne lide dem:)
      Ja, blomkål er ret fantastisk:)
      ~Lykke

      Slet
  4. Vild med blomkål efter at have opdaget dine lækre opskrifter :)
    He he.. pludselig giver blomkål faktisk mening for mig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det dejligt at høre:)
      Jeg har det på samme måde. Har aldrig spist så meget blomkål som nu:)
      ~Lykke

      Slet
  5. Hej Lykke.
    Så fik vi også afprøvet ovnbagt blomkål. Lækker, sprøde og en helt ny og nem måde at tilberede blomkål på. En dejlig spise, som jo kan varieres i smag.
    - Jeg har heller aldrig været så vild med blomkål, det er jeg da nu!
    Tak for den inspiration!
    Gotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en ret lækker måde at tilberede blomkål på:)
      Velbekomme:)
      ~Lykke

      Slet
  6. Hvor er det dog helt igennem genialt at erstatte blomkål med en masse former for kulhydrat :) Jeg må helt klart prøve wrapsene snart men også risen og sushiene med bomkål virker tiltalende. Tak for en fed blog :D
    kh. chrisitna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina,
      Ja, det er super smart, og velsmagende, så kan varmt anbefale det:)
      Velbekomme, dejligt du kan bruge idéerne her:)
      ~Lykke

      Slet
  7. Hej Lykke
    Er bare nødt til at fortælle, at vi har prøvet din favorit opskrift på beanisesauce,
    WAUW.. absolut vores bedste beanisesauce vi nogensinde har smagt, MUMME
    og igen,igen må vi gentage...
    Blomkål er vidunderlig og dine opskrifter ligeså :)
    Go søndag, knus Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgit,
      Dejligt at høre, at I er begejstrede for blomkålsbearnaisen. Den er også bare god:)
      Blomkål er helt fantastisk, og dejligt at mine opskrifter også falder i den kategori hos jer:)
      Tak, også god søndag til jer herfra,
      Knus Lykke.

      Slet
  8. Blomkål blomkål er nok den mest geniale grøntsag - der findes jo nærmest ingenting den ikke kan trykkes om til :-) jeg glæder mig til at prøve dine blomkålsfalafler og blomkålsmuffinsne.

    Jeg har selv med stor succes lavet blomkålshummus - opskriften er lige her
    Hvis du skulle få lyst til at prøve også (-: http://vanloseblues.blogspot.dk/2013/07/blomkalshummus.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomkål er kongen blandt grøntsager. Ihvertfald hjemme hos mig:) Muffins'ne er rigtig gode, og storfavorit hos mig for tiden:)
      Jeg har faktisk allerede lavet et indlæg med blomkålshummus, som bare ligger og venter på at jeg udgiver det i næste uge. Men øv at det allerede er 'opfundet' :) Nå, skidt pyt, det smager jo skønt, og idéen bliver også delt herfra:)

      Slet
  9. Sikke en masse inspirerende blomkålsopskrifter. Der er helt sikkert noget, der skal gennemprøves.
    Mvh Kathe

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt det kan bruges:) Blomkål er fantastisk:)
      ~Lykke

      Slet