Da jeg hørte om opfindelsen 'blomkålsris' var jeg ikke imponeret. Som om noget revet blomkål kunne erstatte ris, pff.
Men jeg blev da klogere, og spiser nu blomkålsris flere gange om ugen :)
Men jeg blev da klogere, og spiser nu blomkålsris flere gange om ugen :)
Sådan her gør jeg:
- Blomkålet rengøres, og befries for stokken i bunden.
- Skær kålen i mindre stykker, og giv dem en tur i en foodprocessor, til de ligner ris i størrelsen.
- Hæld i en skål, og dæk med film/wita wrap, som der lige stikkes et par små huller i, så dampen kan slippe ud.
- Smid i mikroovnen i 5-10 minutter, alt efter hvor stor portion du har revet, og hvor møre du vil have dem. Ja, jeg er så heldig at jeg ingen skrupler har ved at bruge mikroovn :)
- Drys med salt, og rør godt rundt.
- Du kan selvfølgelig også bare dampe dem på normal vis, eller stege dem møre på en pande.
Så, nu har du 'ris', som du kan spise som tilbehør til alt muligt.
Du kan sagtens, hvis du steger dine ris på panden, tilsætte fx. lidt løg, og forskellige krydderier. Der er mange muligheder :)
Genialt :)
SvarSletSå kan her endelig blive ris fest :)
Ja, det er altså lidt smart:) Ris fest lyder som en god idé. God fornøjelse:)
Slet~Lykke
Virkelig super lækkert :)
SvarSletMange tak. Synes også det er et hit :)
Slet~Lykke
Wauv :)
SvarSletDet ikke bare ser, men det smager sååå lækkert.
Anbefales klart fra os, som netop har nydt din blomkålsris med diverse hotte krydderier og grønt og dertil et stykke kylling fra grillen.
En Sommerflot og en sommergodt menu :)
Sommerhilsner fra os, Birgit
Tak:)
SletBlomkålsris er altså en fantastisk opfindelse:)
~Lykke
Av min arm, det ser godt nok lækkert ud! Vi ejer desværre ikke en mikroovn, så hvordan kan man dampe den blendede blomkål med andre alternativer - bliver det ikke noget juks i en gryde, når først det er blendet eller?
SvarSletTAK for lækre opskrifter :)!
Jeg skriver i indlægget, at man bare kan dampe dem på normal vis (= i en sigte over en gryde kogende vand), eller evt. stege dem møre på panden.
SletVelbekomme, dejligt de kan bruges:)
~Lykke
Blomkåls ris er et mega hit her :)
SvarSletjeg river dem og bruger mit sauterpande.
Først lidt olie, hakkede løg, hvidløg, chili og karry (og gurkemeje pga. den flotte farve)og lidt salt - det sauteres let og "risene" kommes derefter i og det hele får ca 5 min, Mumme det smager super skønt og tænk det smager som ris, ufatteligt men fantastisk :)
Tak for den vidunderlige blomkålsris opskrift :)
Ja, blomkålsris er en fantastisk opfindelse. Dejligt du kan lide dem. Lyder lækkert at stege dem med lidt løg og krydderier :)
Slet~Lykke
Ja det er helt utroligt så godt de blomkålsris smager
SvarSlet- selv når de er kolde :)
Et mega hit her og vi kalder dem nu for "lykkeris" :))
Hej og hav en dejlig dag.
Hvis man nu er allergisk over for tusind ting, og blomkål er en af dem, kan man så bruge broccoli i stedet for?
SvarSletDet kan du ihvertfald. De fleste grøntsager kan man sådan set tilberedes på denne måde. Blomkål er bare den der ligner ris mest, hvis det er det man går efter :)
Slet