Print Friendly and PDF Min paleo verden: Blomkålsris

fredag den 23. november 2012

Blomkålsris

Da jeg hørte om opfindelsen 'blomkålsris' var jeg ikke imponeret. Som om noget revet blomkål kunne erstatte ris, pff.
Men jeg blev da klogere, og spiser nu blomkålsris flere gange om ugen :)


Sådan her gør jeg:
- Blomkålet rengøres, og befries for stokken i bunden.
- Skær kålen i mindre stykker, og giv dem en tur i en foodprocessor, til de ligner ris i størrelsen.
- Hæld i en skål, og dæk med film/wita wrap, som der lige stikkes et par små huller i, så dampen kan slippe ud.
- Smid i mikroovnen i 5-10 minutter, alt efter hvor stor portion du har revet, og hvor møre du vil have dem. Ja, jeg er så heldig at jeg ingen skrupler har ved at bruge mikroovn :)
- Drys med salt, og rør godt rundt.
- Du kan selvfølgelig også bare dampe dem på normal vis, eller stege dem møre på en pande.


Så, nu har du 'ris', som du kan spise som tilbehør til alt muligt.

Du kan sagtens, hvis du steger dine ris på panden, tilsætte fx. lidt løg, og forskellige krydderier. Der er mange muligheder :)


Se også mit lange indlæg om blomkålens mange muligheder HER.

13 kommentarer:

  1. Genialt :)
    Så kan her endelig blive ris fest :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er altså lidt smart:) Ris fest lyder som en god idé. God fornøjelse:)
      ~Lykke

      Slet
  2. Virkelig super lækkert :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak. Synes også det er et hit :)
      ~Lykke

      Slet
  3. Wauv :)
    Det ikke bare ser, men det smager sååå lækkert.
    Anbefales klart fra os, som netop har nydt din blomkålsris med diverse hotte krydderier og grønt og dertil et stykke kylling fra grillen.
    En Sommerflot og en sommergodt menu :)
    Sommerhilsner fra os, Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak:)
      Blomkålsris er altså en fantastisk opfindelse:)
      ~Lykke

      Slet
  4. Av min arm, det ser godt nok lækkert ud! Vi ejer desværre ikke en mikroovn, så hvordan kan man dampe den blendede blomkål med andre alternativer - bliver det ikke noget juks i en gryde, når først det er blendet eller?

    TAK for lækre opskrifter :)!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg skriver i indlægget, at man bare kan dampe dem på normal vis (= i en sigte over en gryde kogende vand), eller evt. stege dem møre på panden.
      Velbekomme, dejligt de kan bruges:)
      ~Lykke

      Slet
  5. Blomkåls ris er et mega hit her :)
    jeg river dem og bruger mit sauterpande.
    Først lidt olie, hakkede løg, hvidløg, chili og karry (og gurkemeje pga. den flotte farve)og lidt salt - det sauteres let og "risene" kommes derefter i og det hele får ca 5 min, Mumme det smager super skønt og tænk det smager som ris, ufatteligt men fantastisk :)
    Tak for den vidunderlige blomkålsris opskrift :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, blomkålsris er en fantastisk opfindelse. Dejligt du kan lide dem. Lyder lækkert at stege dem med lidt løg og krydderier :)
      ~Lykke

      Slet
  6. Ja det er helt utroligt så godt de blomkålsris smager
    - selv når de er kolde :)
    Et mega hit her og vi kalder dem nu for "lykkeris" :))
    Hej og hav en dejlig dag.

    SvarSlet
  7. Hvis man nu er allergisk over for tusind ting, og blomkål er en af dem, kan man så bruge broccoli i stedet for?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du ihvertfald. De fleste grøntsager kan man sådan set tilberedes på denne måde. Blomkål er bare den der ligner ris mest, hvis det er det man går efter :)

      Slet