Print Friendly and PDF Min paleo verden: Hummus

mandag den 4. november 2013

Hummus

Tilbage i maj måned, lavede jeg en opskrift på hummus, hvor de traditionelle kikærter blev skiftet ud med gule ærter. Mange er stadig skeptiske overfor ærterne, selvom der ingen grund er til det, men jeg har alligevel eksperimenteret lidt videre.
Derfor præsenterer jeg nu, vores allesammens bedste ven, blomkålen i endnu en ny forklædning :)

                                       

Der er ikke noget nyt ift. krydringen af en hummus, så det her bliver lidt en gentagelse af, hvad jeg skrev i den anden opskrift.

De fleste har deres helt egen måde, at krydre en hummus på, og den krydring kan man jo bare bruge. Hvis man er lidt på bar bund, viser jeg her, hvordan jeg krydrer min hummus. 


Du skal bruge: (mængdeangivelser kan jeg ikke komme med, da det gælder om at smage til, og få den smag frem man bedst kan lide)

- Blomkål

Tahin
- Hvidløg
- Citronsaft
- Olivenolie
- Salt og/eller coconut aminos
- Spidskommen
- Koriander
- Evt: chili, friske krydderurter


- Skær blomkålen i mindre stykker, og giv dem en tur i en foodprocessor, til de ligner ris i størrelsen.
- Damp nu blomkålsrisene møre.
- Afkøl.

- Smid de afkølede blomkålsris i en foodprocessor sammen med lidt af de andre ingredienser, og kør til en jævn masse.
- Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til hummus'en har en god konsistens.
- Så skal der smages til, og køres, og smages til, indtil du synes smagen er god.

- Hummus har godt af at stå på køl et par timer, så smagene kan blande sig, men kan selvfølgelig sagtens spises med det samme.
- Opbevar på køl.


                                 Blomkålen redder dagen endnu engang :)

Brug fx. som dyppelse til grøntsagsstænger. Dét er hvad jeg kalder en sund snack :)

Husk at tjekke det store blomkålsindlæg, med hele 11 idéer til at få spist mere blomkål. Find det HER.



8 kommentarer:

  1. Jeg plejer at bruge sambal oelek i stedet for tahin, fordi jeg synes, det løfter hummusen, hvorimod jeg synes, tahin gør smagen lidt "doven". Men jeg har vist ikke set andre vige fra tahin ;)
    Godt tip med blomkål i stedet for kikærter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Men sambal oelek er jo chili, og noget helt andet end tahin, som er sesam :) Derudover er sambal oelek ofte tilsat sukker og andet vi gerne vil undgå. Men man kan jo smagssætte den som man vil, som jeg også skriver:)
      Ja, blomkål er god til mange ting:)

      Slet
  2. Det ser rigtig godt ud og jeg vil helt sikkert afprøve den. Har du nogen tip til den kållugt, som breder sig i huset, når man damper blomkål. Det er lige ved at kunne starte en diskussion mellem min ellers meget tålmodige mand og jeg. Han synes, at det lugter aldeles skrækkeligt (og jeg må indrømme, at det lugter ret meget af kål).
    Mvh Kathe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kathe,
      Jeg må indrømme, at jeg ikke synes det giver nogen nævneværdig lugt. Måske hænger det sammen med, at jeg altid bruger mikroovnen til den slags. Mikroovn skiller vandene, og er meget omdiskuteret men jeg er glad for min.
      Så nej, jeg har ikke lige den magiske løsning :)
      Det vil sikkert også være helt fint, at stege blomkålsrisene møre på en pande istedet. Måske det giver mindre lugt?
      ~Lykke

      Slet
  3. Og vinderen er Blomkål :))))
    Her kan vi faktisk rigtig godt lide hummus netop til diverse grøntsagsstænger :)
    Så din blomkålshummus skal afprøves, nemmere bliver det da ikke at lave, tænker jeg straks. .
    Og nej jeg har ikke problemer med blomkåls lugt - synes nærmest det dufter :)
    Lykke, du burde jo udgive din helt egen Blomkålsbog :O)
    Kh. Birgit

    SvarSlet
    Svar
    1. Blomkålen slår til igen :)
      Den er både god, nem og sund. Ikke noget dårligt at sige om den faktisk:)
      Ja, en blomkålsbog lyder som en sikker vinder;)
      ~Lykke

      Slet
  4. Din opskrift på hummus er SÅ god! Den blev desværre dårlig efter 2 dage på køl, og jeg havde lavet lidt for meget af det, så resten skulle smiddes ud :(
    Men det er helt sikker ikke sidste gang jeg laver hummus efter din opskrift!

    SvarSlet
    Svar
    1. Øv, hvor ærgerligt, at den blev dårlig så hurtigt. Det har jeg ikke oplevet. Men dejligt at du kunne lide den, og vil lave den igen :)

      Slet