Print Friendly and PDF Min paleo verden: Confit de canard

lørdag den 8. december 2012

Confit de canard

Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges på and og gås. Confire’ betyder at konservere på fransk.
Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede)

Det betyder kort fortalt, at kødet koges ved svag varme nedsænket i fedt, og derefter opbevares i fedtet. Derved er kødet konserveret så det kan opbevares længe på køl, klar til at blive fisket op ad fedtet og blive sprødstegt.
Det giver noget super mørt, og meget smagfuldt kød.
Det kræver lidt forberedelse, så vær lidt forudseende hvis du vil imponere venner og familie :)Du skal bruge:
- Andelår (jeg brugte også et bryst)
- Andefedt (kan købes i bla. Metro og Irma)
- Timian, rosmarin, hvidløg, citronskal, salt & peber- Kødet krydres med salt og peber, og smøres derefter ind i timian, rosmarin, hvidløg (jeg hakkede det i en minihakker) og fintrevet citronskal.
- Pak kødet ind, og sæt det på køl i 24-36 timer.


- Tag kødet ud, og børst alle krydderier af. (ellers brænder de på i det varme fedt) Nogen skyller kødet under vandhanen, men jeg bruger bare et stykke køkkenrulle til at 'skrubbe' krydderierne af.
- Nu skal kødet i en gryde, fedtet hældes over, og det skal nu simre, ikke koge, i ca. 3 timer, helt tildækket af fedt.
- Hæld nu kød, og fedt i en passende tætlukkende beholder, og opbevar på køl i mindst et par dage før du spiser af det.


- Fisk kødet op ad fedtet*. (varm det lidt op ved at nedsænke skålen i varmt vand, eller zap det kort i mikroovnen). Vær lidt forsigtig, da kødet er så mørt, at det let falder fra benet.
- Varm kødet i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader. Giv det evt. et par minutter under grillen til sidst, for at få sprødt skind.
- Nyd nu det lækre, møre kød :)

*Obs: Gem endelig fedtet. Giv det et kort opkog, sigt det igennem et stykke ostelærred eller køkkenrulle, hæld på beholder, og opbevar på køl eller frys, for det kan nemlig genbruges.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar