Print Friendly and PDF Min paleo verden: Chokoladekiks

torsdag den 21. maj 2015

Chokoladekiks

Når jeg pludselig får en idé i hovedet, er der ofte ikke langt fra tanke til handling. Det var hvad der skete med disse chokoladekiks, som faktisk en kombination af 2 opskrifter, der allerede er her på bloggen.

Jeg bager ofte kun søde sager når jeg venter gæster, for jeg har svært ved at holde mig fra det, når det først er lavet. Så min mor var inviteret som smagstester, og har sagt god for dem :)



Til kiksene skal du bruge: (giver ca. 16 bunde/8 chokoladekiks)
- 150 g. mandelmel (den helt almindelige, ikke den affedtede. Du kan evt. selv kværne mandler til fint mel)
- 1 æg
- 2 tsk. palme/kokossukker
- 15 g. smeltet kokosolie
- Et godt drys vanillepulver
- 1 nip salt


Til chokoladefyldet skal du bruge:
- 1 stor banan
- 12 g. kakao
- 40 g. blødgjort kokossmør
- Et godt drys vanillepulver


- Start med at lave dejen: Alle ingredienser røres godt sammen.

- Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir (Læg evt. en fugtig karklud under, så ligger det bedre når du ruller)
- Rul dejen ud mellem de 2 stykker bagepapir, til ca. 2-3 mm. tykkelse.
- Med en udstikkerform, eller bare et glas, stikkes dejen nu ud, og lægges over på en bageplade med bagepapir.
- Ælt det overskydende dej sammen, og rul ud igen. Gentag til alt dejen er brugt.
- Prik hver kiks 2-3 gange med en gaffel.

- Bag ved 150 grader (jeg bruger varmluft) i 12-14 minutter. Hold øje med dem de sidste minutter.
- Afkøl på bagerist.


Imens kiksene køler af, laves chokoladefyldet:
- Mos bananen grundigt med en gaffel.
- Tilsæt kakao og vanille, og mos det hele godt sammen.
- Tilsæt det bløde kokossmør, og bland igen grundigt.

- Sæt fyldet i køleskabet, mens kiksene køler helt af. Her bliver det fastere i konsistensen fordi kokossmørret vil stivne.


Når du er klar til chokoladekiks, lægger du bare 2 kiks sammen med lidt af fyldet, og voila - chokoladekiks :)


Kan du ikke lige spise alle kiksene på én gang, så vent med at smøre fyld i til de skal spises. Så undgår du, at kiksene bliver bløde. Fyldet kan sagtens holde sig på køl til næste dag.


Du kunne også lave en omgang bananis, og lægge mellem 2 kiks. Putter du kakao i isen, er det stadig en slags chokoladekiks :)


Dyp evt. kanten af isen i hakkede nødder.
De har godt af lige at komme en tur i fryseren efter de er lagt sammen, så isen kan blive helt fast. Du kan sagtens lave mange, og gemme dem i fryseren. Så er der altid iskager på lager :)


Eller hvad med at skippe chokoladefyldet, og lave dem til hindbærsnitter istedet? :)
Se mere info HER.


Du kan også bage en lille 'skål', eller en tærtebund, og fylde den med chokolademoussen fra denne opskrift. Server med frisk frugt/bær, og du har en skøn, og flot dessert :)



Husk, at kigge med på Facebooksiden

1 kommentar:

  1. Øj.. For pokker da, det ser bare super lækkert ud, både chokoladekiks og iskager :)
    også de der flotte citron snitter gad jeg godt smage..
    Wow og hvem ved.. måske de skal nydes alt imens pinsesolen danser :)
    Lykke, du er virkelig genial både i hjerne og i hjerte - og vi nyder dine smukke billeder og dine "fede" opskrifter :)
    1000 tak igen, igen..
    og uhm vi glæder os til lækkerierne denne gang..

    SvarSlet