Ja, vi danskere ville nok nærmere kalde det her for en banankage, men det lyder bare sundere at kalde det et brød, ikke? ;)
Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke er klar over forskellen på bananbrød, og banankage, men det er jo også ligemeget, så længe det smager godt. Og det gør det :)
Dejen til bananbrødet er en variation af den alsidige plantainbrøds-dej. Det er simpelthen en genial opfindelse :)
Du skal bruge:
- ½ grøn medium/stor plantain
- 3 æg
- 25 g. hørfrø (kværnet til fint mel i fx. en elektrisk kaffekværn) ELLER 15 g. kokosfibre
- 1 spsk kokossukker
- ½ tsk natron + 1 tsk citronsaft (eller ½ tsk bagepulver, hvis du bruger det)
- ½ tsk kanel (kan udelades)
- ½ tsk vanillepulver
- 1 nip salt
- 1 banan i tern
- hakket chokolade (så meget, eller lidt som du har lyst til)
- evt. en lille håndfuld hakkede nødder.
- evt. kokosships, eller andet, til drys.
- 1 banan i tern
- hakket chokolade (så meget, eller lidt som du har lyst til)
- evt. en lille håndfuld hakkede nødder.
- evt. kokosships, eller andet, til drys.
- Plantain, æg, sukker, kanel og salt blendes til en jævn, klumpefri dej. (jeg bruger bare en stavblender i et højt blenderbæger)
- Tilsæt mel og natron/bagepulver, og blend igen til jævnt.
- Rør (ikke blende) nu banan- og chokoladestykker og nødder i dejen.
- Hæld det hele op i en rugbrødsform med bagepapir. (Min form måler 32x13 cm)
- Drys evt. med kokoschips, eller andet.
- Stil formen på en bagerist i ovnen, og bag i ca. 25 minutter ved 200 grader (jeg bruger varmluft)
- Tag rist og form ud af ovnen, og lad brødet blive i formen på risten i 10 minutter.
Løft herefter det hele ud af formen, pil forsigtigt papiret af, og afkøl lige yderligere 10 minutter inden du går ombord:)
Så er der bananbrød, banankage, eller hvad end du vælger at kalde det :)
Facebook
Instagram
***************************************
***************************************
This banana bread, or banana cake as us Danes would call it, is made with the versatile plantain bread batter. I think it's pure genius :)
What you need:
- ½ green medium/large plantain
- 3 eggs
- 25 grams flaxseed flour or 15 grams coconut flour
- 1 tbsp coconut sugar
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cinnamon (optional)
- ½ tsp pure vanilla powder
- pinch of salt
- 1 diced banana
- chopped chocolate (as much, or as little as you want)
- optional: a small handful of chopped nuts
- optional: coconut chips to sprinkle on top
- Blend plantain, eggs, sugar, cinnamon and salt till you have a smooth batter with no lumps. (I just use a hand/stick blender and a tall blender jug)
- Add flour and baking powder, and blend again.
- Now stir (don't blend) in the banana, chocolate and nuts.
- Pour everything into a loaf tin with baking paper (mine measures 32x13 cm.)
- Sprinkle the top with coconut chips, if using.
- Place the loaf tin on a baking rack in a 200 degree celcius fan oven, and bake for about 25 minutes.
- Place the loaf tin on a cooling rack, and let it cool for 10 minutes. Then lift the bread out, carefully peel off the baking paper, and let cool for another 10 minutes.
- Tuck in! :)
- ½ green medium/large plantain
- 3 eggs
- 25 grams flaxseed flour or 15 grams coconut flour
- 1 tbsp coconut sugar
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cinnamon (optional)
- ½ tsp pure vanilla powder
- pinch of salt
- 1 diced banana
- chopped chocolate (as much, or as little as you want)
- optional: a small handful of chopped nuts
- optional: coconut chips to sprinkle on top
- Blend plantain, eggs, sugar, cinnamon and salt till you have a smooth batter with no lumps. (I just use a hand/stick blender and a tall blender jug)
- Add flour and baking powder, and blend again.
- Now stir (don't blend) in the banana, chocolate and nuts.
- Pour everything into a loaf tin with baking paper (mine measures 32x13 cm.)
- Sprinkle the top with coconut chips, if using.
- Place the loaf tin on a baking rack in a 200 degree celcius fan oven, and bake for about 25 minutes.
- Place the loaf tin on a cooling rack, and let it cool for 10 minutes. Then lift the bread out, carefully peel off the baking paper, and let cool for another 10 minutes.
- Tuck in! :)
Smukke billeder.
SvarSletNår jeg tænker på hvor lækkert dit plantain brød smager..
Tjae.. Så må dit Plantain banan brød være som ren banan kage :-)
Mumme.. jeg glæder mig til at gå Plantain bananas :))
1000 tak Lykke, fordi du igen deler dine lækre og geniale opskrifter med os andre.
Knusss