Cremede grøntsagssupper er super enkle at lave, og en god måde at få brugt de halvtriste grøntsager i køleskabet på.
Alle grøntsager kan bruges, men da det nu er græskarsæson, så bliver det i denne omgang til en omgang græskarsuppe :)
Brug den type græskar du bedst kan lide, fx. hokkaido og butternut squash. Jeg er glad for de store 'halloweengræskar', som giver meget mad for små penge.
Græskar er ret milde, og neutrale i smagen, så bare fyr op for krydderierne. Mange af de 'varme' krydderier klæder suppen godt: karry, spidskommen, ingefær etc.
Suppen kan fryses, så bare lav en masse, så du har nem mad i fryseren, og græskarsuppe når græskar ikke længere er i sæson:)
Alle grøntsager kan bruges, men da det nu er græskarsæson, så bliver det i denne omgang til en omgang græskarsuppe :)
Brug den type græskar du bedst kan lide, fx. hokkaido og butternut squash. Jeg er glad for de store 'halloweengræskar', som giver meget mad for små penge.
Græskar er ret milde, og neutrale i smagen, så bare fyr op for krydderierne. Mange af de 'varme' krydderier klæder suppen godt: karry, spidskommen, ingefær etc.
Suppen kan fryses, så bare lav en masse, så du har nem mad i fryseren, og græskarsuppe når græskar ikke længere er i sæson:)
Du skal bruge: (stor portion)
- 800 g. græskarkød
- 2 porrer
- 6-7 dl. fond (start med 6, du kan altid tilsætte mere til sidst)
- 2 dl. kokosmælk (kan udelades)
- citronsaft (smag til)
- krydderier (brug dem du kan lide. Jeg brugte koriander, hvidløgspulver, garam masala og chili)
- salt & peber
- 800 g. græskarkød
- 2 porrer
- 6-7 dl. fond (start med 6, du kan altid tilsætte mere til sidst)
- 2 dl. kokosmælk (kan udelades)
- citronsaft (smag til)
- krydderier (brug dem du kan lide. Jeg brugte koriander, hvidløgspulver, garam masala og chili)
- salt & peber
Med hjemmelavet, sprød bacon på toppen |
- Skær porrerne i skiver, og steg dem bløde i fedtstof i en gryde. Sådan ca. 5 minutters tid.
- Tilsæt græskar skåret i tern, fond, krydderier, lidt citronsaft, peber og lidt salt. (hvis din fond er meget salt, så vær varsom med saltet.)
- Kog nu til græskarret er mørt. Alt efter græskartype, og størrelsen på dine tern, tager det omkring 20-30 minutter.
- Tilsæt græskar skåret i tern, fond, krydderier, lidt citronsaft, peber og lidt salt. (hvis din fond er meget salt, så vær varsom med saltet.)
- Kog nu til græskarret er mørt. Alt efter græskartype, og størrelsen på dine tern, tager det omkring 20-30 minutter.
Med hjemmelavede kødboller |
- Tilsæt nu, hvis du ønsker, kokosmælk.
- Blend suppen jævn. Nemt med en stavblender direkte i gryden.
- Synes du suppen er for tyk, giver du den lidt mere fond.
- Smag nu suppen til med mere citronsaft og salt, og hvad du ellers synes den mangler.
- Blend suppen jævn. Nemt med en stavblender direkte i gryden.
- Synes du suppen er for tyk, giver du den lidt mere fond.
- Smag nu suppen til med mere citronsaft og salt, og hvad du ellers synes den mangler.
- Spis suppen med dit ønskede kødtilbehør.
TIP: Har du suppe i overskud, kan den bruges som sovs. Fx. som her, til boller i karry.
Bare smag suppen til med karry, og vupti, så har du en lækker karrysovs.
Har du lavet en tynd suppe, jævner du den bare lidt med arrowroot.
Jeg har naturligvis brugt blomkålsris til mine boller i karry :)
Skønt med suppe, din græskarsuppe ser rigtig lækker ud og lyder både nem og billig, alle tiders :) Flotte billeder, Lykke! Og smart at bruge "en rest" til boller i carry, som jo også er en skøn ret. Rigtig god weekend.
SvarSletKnus Inger
Ja, suppe er godt at styrke sig på, når det rusker og er trist udenfor. Og den her er nemlig både lækker, nem og billig. Så kan man ikke forlange mere:)
SletJa, jeg synes også det er super smart at bruge suppen som sovs, så jeg har spist masser af boller i karry de sidste par dage, skønt:)
Tak, også en dejlig weekend til dig herfra:)
Jammen det er så lækkert :)
SvarSletHokkaidosuppe med din hjemmlaved bacon, åh åh sikke en WAUW efterårsmenu,
og som pirrer alle vores sanser, mumme..
Og super genial ide den med "karry sovsen" den vil vi da straks bruge, hvor svært kan det være :))
Fortsat god weekend, knus fra os, Birgit
Ja, suppe er altså en god ting, og så nemt at lave og variere med de slatne grøntsager fra køleskabet. Og hjemmelavet bacon er selvfølgelig lige prikken over i'et :)
SletJa, den karrysovs er nemlig helt genial. Så når man nu laver store portioner suppe til fryseren, er det dejligt at den kan bruges til lidt forskelligt vinteren igennem:)
Tak, også en god weekend til jer herfra.
Knus Lykke:)
Jeg er også vild med græskar og de varme krydderier. Spidskommen, chili og koriander er mine favoritter (-:
SvarSletJa, det er som om de to ting bare er skabt for hinanden :)
SletChili og koriander bruger jeg også selv i suppen, og i en helt masse andet. Faktisk 2 krydderier jeg bruger rigtig meget :)
Laver du din egen fond eller køber du den? For det fond jeg har set, man kan købe, er fyldt med aroma, E-numre osv. :)
SvarSletHilsen Mia
Jeg laver den selv af samme grund :)
SletMon der i fremtiden kunne komme en opskrift + fremgangsmåde på en fond eller to? :D
SvarSletHilsen Mia
Det er ikke lige med i mine planer. Google har utallige opskrifter :) Eller smut over til Malene, som har en let opskrift her: http://maleo.dk/hjemmelavet-honsefond/
SletHilsner fra Lykke :)
Hej Lykke:-) Og tak for en fantastisk opskrift på græskarsuppe:-) Den smager helt fantastisk, endnu en til samlingen:-) Super ide med at lave den om til boller i karry:-) Heldigvis er der blevet en stor portion:-) og kun mig til at nyde den:-) God aften til dig:-) Mvh Birgitte
SvarSletHej Birgitte,
SletVelbekomme. Dejligt du kan lide suppen:)
Ja, det er altså lidt smart, at bruge den som sovs. Et rent grøntsagsorgie:)
Dejligt med en stor portion, så der er mad til flere gange, og husk at suppen sagtens kan fryses:)
Tak, også en god aften til dig herfra:)
~Lykke