Print Friendly and PDF Min paleo verden: Plantainbrød

lørdag den 14. december 2013

Plantainbrød

Det her brød er pt. min nye yndlingsting at lave. Det er super nemt, og konsistensen er helt i top.
Jeg er blevet inspireret af denne opskrift, men har bla. ændret gevaldigt på mængden af plantain.

Og hvad er en plantain så? Du kan læse lidt mere i ingredienslisten, eller google hvis du vil vide mere.

Jeg synes brødet bliver bedst med en umoden (grøn) plantain. Er den en lille smule gul går det også, men hvis den er for moden (gul/sort) indeholder den mere sukker, og brødet bliver sødt.
Det er stivelsen i en plantain, der får dejen til at hænge sammen, og får resultatet til at blive meget brød-agtigt i konsistensen.

Til alle jer der ikke lige kan skaffe plantains, så beklager jeg. Men alle I andre vil elske opskriften:)



Du skal bruge:
- ½ grøn medium/stor plantain
- 3 æg
- 1 nip salt
Du kan, hvis du ønsker, tilsætte krydderier fx: hvidløgspulver, gærflager, rosmarin etc.


- Skræl din plantain. Det kan ikke gøres som med en alm. banan. Det nemmeste er, at skære skrællen af med en kniv.
- Den ½ plantain blendes med de øvrige ingredienser til du har en helt jævn, og klumpefri dej. (jeg bruger bare en stavblender) En plantain er meget hårdere end en banan, så der skal lidt blendning til.

- Hæld dejen i en egnet, smurt form. Jeg bruger en slip-let bageform, som ses på billedet nedenfor. (denne form er 22 cm. i diameter)
Jeg synes det bliver bedst i en smurt form, og ikke med bagepapir. Vær sikker på at du bruger en form som vil slippe brødet efter bagning.
 


- Bag ved 200 grader (jeg bruger varmluft) i 18-20 minutter

- Vend brødet ud på en bagerist, og afkøl.
 


En sandwich med hjemmelavet bacon er slet ikke en tosset måde at bruge brødet på :)




Eller, hvis du er en af de mange som har sådan en gammel toast-maskine stående, så kan du lave toast :D

I den forreste toast var der blendet, grillet rød peberfrugt, bacon og en god lagret cheddar. (ang. ost, så forholder jeg mig til dette. Tag din egen beslutning)
I den bagerste toast, var der moset banan blandet med lidt mandelsmør og kanel.




Brødet egner sig også til en tur i brødristeren :)

Tjek også min opskrift på plantainpandekager her.




8 kommentarer:

  1. Plantain, som jeg altid kalder "grønne bananer" :o)
    har jeg kun prøvet i godt krydede indiske/aisatiske varme grøntsagsretter evt. med kylling og den er godt til ligesom at jævne retten med.
    Men som brød det har jeg ligegodt aldrig prøvet.. kun plantain og æg, fantastisk både at lave og nyde brød på, godt fundet på :) og her skal det selvfølgelig også afprøves :))
    Ristet plantain brød, tror jeg også vil være rigtig lækkert.
    Smukke billeder som altid fra dig.
    Rigtig godt nytår til dig - nu har vi jo heldigvis din opskrift på både marcipan og kransekage :))
    Kærlige hilsner og knus, Birgit og Co

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det ligner jo også en stor, grøn banan :)
      Ja, den er nok god at jævne med, netop fordi den er så stivelsesholdig.
      Ja, du må helt sikkert prøve det her brød. Det er lynhurtigt at smække sammen, og er overraskende godt. Både frisk, eller efter en tur i risteren:)
      Mange tak, også et rigtig godt nytår til jer alle, og en god jul selvfølgelig. Ja, kransekagen er ingen sag, når jeg har en opskrift fra sidste nytår liggende ;)
      Knus Lykke.

      Slet
  2. Dejligt jeg fik smagt brødet hos dig forleden. Efter nytår vil jeg på jagt efter plantain bananer, håber jeg kan finde dem i Viborg, vil så gerne prøve at bage brødet. Det må da være fantastisk for alle stenalderfolk, at de nu kan spise "madder".
    Rigtig godt nyt år til dig, tak for mange spændende, inspirerende og lækre opskrifter i 2013.
    Gotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt I alle kunne lide det, for jeg synes selv det er en helt fantastisk opfindelse:)
      Håber der er en god kineser i Viborg der har dem. Mon ikke.
      Velbekomme, og rigtig godt nytår tilbage :)

      Slet
  3. Hej Lykke
    Godt nytår til dig og tusind tak for alle de lækre opskrifter, jeg er forholdsvis ny på siden, har spist paleo mad i 2 - 3 mdr. Har brugt rigtig mange af dine super lækre opskrifter. Eksperimenter også selv, laver lidt om her og der men jeg syntes at du er super sej...
    Med mange paleo hilsner fra Inge Lise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Lise,
      Tak, også godt nytår til dig:)
      Super dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter:)
      Ja, det er en god evne at have, at kunne eksperimentere en masse, så man ikke altid føler sig bundet af en opskrift. Jeg bruger selv sjældent opskrifter når jeg laver mad. Det meste foregår på slump, og det smager altid godt:)
      Mange tak:)
      ~Lykke

      Slet
  4. Kunne man evt. bruge andet end plantain?
    - PS. super lækkert blog. :)
    Julie

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Julie,
      Nej, i denne opskrift er plantain helt nødvendigt:)
      Mange tak. Dejligt du kan bruge den :)

      Slet