Sprøde, salte chips er altså lækkert, og det kan man sagtens selv lave i en sund udgave.
Du skal bruge:
- Squash
- Lidt olie
- Lidt salt
- Squashen skal skæres i tynde skiver. Det er nemt og hurtigt gjort, hvis du har et mandolinjern.
- Læg skiverne på en bageplade (med bagepapir).
- Skiverne skal nu have en lillebitte smule olie. Jeg har sådan en oliesprayflaske som gør det nemt. Men ellers må du duppe lidt olie på med fingrene. Endelig ikke for meget, da de suger helt vildt og så ikke bliver sprøde.
- Drys med lidt salt. Ikke for meget, da squashen krymper meget i ovnen, og saltsmagen derfor intensiveres. Du kan altid give dem lidt ekstra salt når de er færdige.
- Smid i ovnen på 100 grader i 1-1½ time. (Mine var skåret tyndt på mandolin, og fik lige lidt over en time) De skal ikke blive voldsomt brune, for så smager de bittert.
- Tag dem ud når de er sprøde, og afkøl.
- Læg skiverne på en bageplade (med bagepapir).
- Skiverne skal nu have en lillebitte smule olie. Jeg har sådan en oliesprayflaske som gør det nemt. Men ellers må du duppe lidt olie på med fingrene. Endelig ikke for meget, da de suger helt vildt og så ikke bliver sprøde.
- Drys med lidt salt. Ikke for meget, da squashen krymper meget i ovnen, og saltsmagen derfor intensiveres. Du kan altid give dem lidt ekstra salt når de er færdige.
- Smid i ovnen på 100 grader i 1-1½ time. (Mine var skåret tyndt på mandolin, og fik lige lidt over en time) De skal ikke blive voldsomt brune, for så smager de bittert.
- Tag dem ud når de er sprøde, og afkøl.
Ja, måske er de ikke så kønne, men de er sprøde og gode:)
http://www.facebook.com/MinPaleoVerden
Tak for en nem opskrift på sunde chips, alle tiders - de skal snart prøves :O)
SvarSletPs. Forleden aften fik jeg jo afprøvet din opskrift på kokosflødeskum - UHM, det smagte altså rigtig godt, så den opskrift er printet ud til senere brug! Og en ny dåse kokosmælk står allerede på køl, og venter på at blive brugt :O)
Go weekend.
Hilsner fra Inger
Velbekomme:)
SletDejligt I kunne lide det. Jeg synes også det er lækkert:) Ja, det er altid en god idé at have en dåse stående på køl, så man altid kan lave det når man får lyst :)
Også god weekend herfra:)
~Lykke
Allerførst, et smukt billede af de færdig lavede chips :)
SvarSletSprøde chips af squash og aubergine er afprøvet her,
jeg synes de er vildt gode og kanon opfindsomt :)
Smager skønt med lidt hjemmerørt dip..
Mumme og go lørdag :D
Birgit
Tak:)
SletJeg synes også de bliver rigtig gode. Næsten ligesom at spise franske kartofler igen:) Ja, lidt dip ville ikke være dårligt. Tror jeg smider en omgang i ovnen, som jeg kan smovse om en times tid:)
Tak, også god lørdag herfra:)
~Lykke
Elsker at komme forbi din side, du har altid så mange gode råd, og det synes jeg er super fedt!
SvarSletKom gerne en tur forbi min side; www.annagoesbanana.blogspot.dk
Mange tak Anne-Sofie. Rigtig dejligt at høre, at du har glæde af siden her:)
SletJeg vil da lige kigge forbi hos dig også:)
~Lykke
Er det i varmluft eller alm. Ovn?? :)
SvarSletDet er varmluft :)
Slet