Chokoladefondant er den der kage, hvor midten stadig er flydende, og hvor det vælter ud med flydende chokolade når man skærer i den, haps:)
Jeg har, på nettet, set noget lignende i en raw (uopvarmet/ubagt) udgave, men har her prøvet at lave en mere simpel udgave, med ingredienser man sikkert allerede har stående i skabet.
Du skal bruge: (2 kager)
Til dejen:
- 100 g. nødder (jeg brugte mandler)
- 100 g. dadler eller dadelmasse
- 4 tsk. kakao
- 1 spsk. olie (kokos, mandel etc.)
- 1 drys vanille (pulver eller fra stang)
- 1 nip salt
Til fyldet:
- 1 dl. kokosmælk
- 30 g. dadler eller dadelmasse
- 2 tsk. kakao
- 1 drys vanille
- 1 lille nip salt
Jeg har, på nettet, set noget lignende i en raw (uopvarmet/ubagt) udgave, men har her prøvet at lave en mere simpel udgave, med ingredienser man sikkert allerede har stående i skabet.
Du skal bruge: (2 kager)
Til dejen:
- 100 g. nødder (jeg brugte mandler)
- 100 g. dadler eller dadelmasse
- 4 tsk. kakao
- 1 spsk. olie (kokos, mandel etc.)
- 1 drys vanille (pulver eller fra stang)
- 1 nip salt
Til fyldet:
- 1 dl. kokosmælk
- 30 g. dadler eller dadelmasse
- 2 tsk. kakao
- 1 drys vanille
- 1 lille nip salt
Vi starter med dejen:
- Pånær dadler og olie, køres alt andet lidt groft på en foodprocessor.
- Tilsæt dadler og kør igen godt.
- Hæld olien i og kør godt. (dejen samler sig ikke)
- Hæld alt smulderet ud på et bord, og ælt det sammen.
- Del dejen i 2 lige store stykker, og tag 1/4 dej fra hvert stykke.
- Pånær dadler og olie, køres alt andet lidt groft på en foodprocessor.
- Tilsæt dadler og kør igen godt.
- Hæld olien i og kør godt. (dejen samler sig ikke)
- Hæld alt smulderet ud på et bord, og ælt det sammen.
- Del dejen i 2 lige store stykker, og tag 1/4 dej fra hvert stykke.
- Det store stykke dej trykkes lidt fladt, og presses derefter ned i en beklædt metal muffinform, eller anden egnet form.
- Det lille stykke dej trykkes fladt, og formes til en cirkel, der passer som låg til dejen i muffinformen.
- Stil på køl
Fyldet:
- Alle ingredienserne blendes godt sammen. Nemt med en stavblender.
- Stil evt. på køl til det skal bruges. Det kan tykne en smule på køl, men bare rør det igennem igen så. Det skal have konsistens sådan ca. som tykmælk. (da det kan tykne, er det bedst ikke at fylde skålene før de skal spises)
- Inden servering hældes fyldet i dejskålen. Låget lægges på, og kanterne trykkes godt sammen. Vend kagen på hovedet over på en tallerken.
Skær i kagen, og se fyldet vælte ud. Det er smukt:)
Servér som du lyster. Fx med lidt frisk frugt/ bær, en bærsauce, is, eller kokosskum.
Jeg kan forresten anbefale at kigge lidt på raw food køkkenets desserter, da der er mange som er paleo, eller som nemt kan blive det:)
Hej Lykke.
SvarSletUhmm.. det kan godt være at chokoladen flyder ud.. men det gør mit mundvand altså næsten også ;)
Ser bare så super lækkert ud..
Vi har lige nydt "din" banan soft ice, uha det er godt og sundt :) og så jeg sad faktisk netop og overvejede at lave dine vidunderlige træstammer, for de er godt nok vanedannende.. og det for hele familien :)
Rigtig god weeekend.
Knus Birgit