Print Friendly and PDF Min paleo verden: Dadler i baconsvøb

mandag den 2. september 2013

Dadler i baconsvøb

Den anden dag på bloggens Facebookside, smed jeg et billede af de her lækre hapsere, uden intention om at skrive opskriften her. Men jeg har altså ombestemt mig i mellemtiden, for jeg synes det var synd for alle jer, der ikke så billedet, at I skulle gå glip af de her basser :)

                                 

Nå ja, hvor svært kan det lige være at pakke en dadel ind i et stykke bacon, tænker du måske. Og nej, det er på ingen måde sværere end det lyder.

Alligevel fortjener disse små lækkerbiskner en plads her på siden, for den utraditionelle kombination af dadler og bacon er helt fænomenal.

Jeg har set de små hapsere på utallige paleosider på nettet, men det har I måske ikke, så derfor videregiver jeg hermed idéen :)


Du skal bruge:
- Tørrede, udstenede dadler
- Bacon (brug en god bacon, eller lav din egen. Se HER)
- Mandler (valgfrit)


- Put, hvis du ønsker, en mandel inden i din udstenede dadel. Du kan smutte mandlerne først, eller lade være.
- Om hver dadel rulles nu ½ strimmel bacon. (bruger du en hel strimmel, bliver de ikke ligeså sprøde)
- Fastgør bacon med en tandstik.
- Smid i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter til bacon'en er sprød. Husk den sprøder yderligere op, når den kommer ud af ovnen og afkøles.
- Overfør til et stykke køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt.
- Lad dem køle af i 10 minutter, inden du kaster dig over dem :)
 


Nyd nu kombinationen af dette søde, salte, sprøde, bløde, klistrede, afhængighedsskabende vidunder :)

http://www.facebook.com/MinPaleoVerden

4 kommentarer:

  1. Åh.. det lyder jo bare super lækkert :)
    Vi skal ihvertfald lave og nyde kombinationen af disse søde, salte, sprøde, bløde, klistrede, afhængighedsskabende vidunderlige dadelbacon hapsere næste weekend og mon ikke de vil være perfekte til både kylling og hvidvin, mumme.
    De der dadler.. er vel bare alm. dadler fra en æske, jeg kom lidt i tvivl, da du skrev tørrede dadler..
    Uha jeg glæder mig til at smage:)
    Tusind tak fordi du lagde både billeder og opskrift på bloggen :)
    Kh. Birgit & Co

    SvarSlet
    Svar
    1. De er bare helt vildt lækre:)
      Jeg bruger ikke dadlerne fra æske, da de er mere saftige. Dem i æskerne er eftersigende dadler som puttes i æsker mens de er friske, og så ellers ligger og 'modner' i æsken. Jeg bruger de tørrede, som er mere seje og klistrede i konsistensen. Men jeg tror nu sagtens man kan bruge dem fra æskerne. De bliver nok bare en lille smule anderledes i konsistensen. Men det behøver jo ikke være noget dårligt:)
      Velbekomme. Synes ikke bloglæserne skulle snydes :)
      ~Lykke

      Slet
  2. MUMS, nogle lækre basser 😄, jeg har smagt dadler med bacon svøb - og de smagte fantastisk. Dit foreslag med at putte en mandel i, lyder super lækkert, tak for den ide og igen, Lykke nogle flotte billeder!
    Kh Inger

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inger,
      Ja, de smager simpelthen bare SÅ godt:) Man kan putte mandel i, eller lade være, men jeg synes nu at man skal gøre det. Det er lækkert med en sprød mandel i midten:)
      Mange tak for roserne:)
      ~Lykke

      Slet